Po Třinci už další klub nepřidá, Štefan Ružička ukončil kariéru

Foto: Petr Rubal, hcocelari.cz

14. září 2015, 9:44

Václav Jáchim

Na konci loňského přestupního termínu přišel do Třince a Ocelářům pomáhat v boji o titul. Štefan Ružička naplnil misi, byl platný zejména v přesilových hrách, ale v ofenzivě celkově. Ocelářům triumf těsně unikl v sedmém finále, poté Ružičkovi skončila smlouva a dlouho nebylo jasné, co bude dál. Nyní už je. "Štefan se po zralé úvaze rozhodl s hokejem skončit, chce se věnovat podnikání," řekl hokej.cz zástupce hráče Pavel Maršoun.

Informace je to poměrně překvapivá, Ružička si totiž držel stále vysokou výkonnost. Rodákovi z Nitry je navíc 30 let, na dnešní poměry tedy žádný věk. "Pro Štefana jsme měli nabídky ze zahraničí, postupně se objevily některé zajímavé. Mohl také pokračovat u nás nebo na Slovensku, ale to moc nechtěl," připomíná Maršoun.

Bývalý hokejista Philadelphie mohl teoreticky setrvat i v Třinci, zástupci Ocelářů tuhle verzi na červnovém tiskové konferenci v Praze nevylučovali. Ale všechno je jinak, rozuzlení má poměrně překvapivý konec: "Štefan už dál hrát nebude, a to ani na nižší nebo výkonnostní úrovni. Co jsme spolu hovořili, je takhle rozhodnutý. Svoje plány napne k podnikání, k jiný náplni života," dodává hráčův agent.

Za loučením údajně nejsou zdravotní důvody, Ružička si prostě řekl, že hokejová kapitola byla naplněna. A uzavřel ji. Má být na co pyšný. Jako velmi talentovaný útočník se prosadil do NHL, kterou hrál za zmíněné Letce z Philadelphie. Účastník dvou MS osmnáctek a dvou šampionátů dvacetiletých strávil ve slavné zámořské lize tři sezony, nasbíral 55 startů a 17 bodů.

V létě 2008 přešel do Ruska, necelých pět sezon válel za Spartak Moskva, v závěru posledního ročníku byl vyměněn do Ufy. Během sezony 2013-14 putoval do Omsku. Loni začal ve švýcarském Lausanne, pak se na chvíli představil v dresu Slovanu Bratislava, načež zamířil do Třince. Právě Oceláři jsou posledním profesionálním klubem, za který účastník mistrovství světa dospělých 2009 a 2011 nastupoval. V Tipsport extralize stihl i s play off 25 zápasů, vstřelil čtyři branky a přidal 14 nahrávek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz