Podešva se pomstil Linci třemi body! Moc jsem chtěl vyhrát, líčí

Po nejistém vstupu do soutěže se znojemští hokejisté dostali do ideální pohody a vyhoupli se na šestou příčku tabulky mezinárodní EBEL, když ovládli poslední tři bitvy, v nichž si dokonce vyšlápli na Salcburk a Linec – dva do té doby neporažené suverény letošního ročníku. Navíc zaznamenali premiérové domácí vítězství, na němž se velkou měrou podílel i Martin Podešva, jenž se po čtrnácti dnech vrátil do sestavy Orlů. "Příjemný návrat," culí se.

Zápas ale pro Martina Podešvu vůbec šťastně nezačal. Hned při prvním střídání si na něj vyšlápl jeden z protihráčů a po úderu do kolena to s pětadvacetiletým Orlem nevypadalo moc dobře. "To ne, ale nakonec mi nic nebylo a mohl jsem pokračovat ve hře. Ale říkal jsem si, že mám obrovskou smůlu, protože jsem se zase dostal do hry po čtrnácti dnech," prozrazuje hráč, jenž nemá na Linec dobré vzpomínky.

Při jarním čtvrtfinále play off totiž inkasoval úder do hlavy a sezona pro něj skončila ještě dříve, než Orli ukončili svou pouť vyřazovacími boji. Uběhlo několik měsíců a na jihu Moravy se objevil stejný soupeř. "Trošku jsem si na to vzpomněl, ale padlo úvodní buly a už jsem na to nemyslel. Neřekl bych, že jsem měl kvůli tomu nějakou větší motivaci." Tu sice nakonec měl, a velkou, ale z naprosto jiného důvodu.

"Mnohem větší motivací pro mě bylo, že jsem naskočil po čtrnácti dnech do utkání. Moc jsem se těšil a chtěl jsem vyhrát," líčí Martin Podešva, který se za jarní zákrok pomstil tím nejlepším možným způsobem a do statistik zapsal tři body za dva góly a nahrávku. "Příjemný návrat. Nečekal jsem, že bych mohl takto bodovat, ale kluci mi to hodně usnadnili," vypráví skromně pětadvacetiletý hráč nižšího vzrůstu.

Znojmo má za sebou velice povedený víkend, když zvládlo dvě náročná střetnutí s Lincem a Salcburkem, kteří mezinárodní EBEL zatím dominují. Proti Orlům si však na konto připsali premiérové porážky v základní hrací době. "S týmy z čela tabulky dokážeme hrát dlouhodobě výborná utkání a porážet je. Jejich hra nám vyhovuje, podobně jako my chtějí hrát hokej," pokyvuje uznale střelec Martin Podešva.

Jeho tým se v úvodu sezony střelecky trápil, ale po třech výhrách v řadě se utrhnul i gólově. "Začalo nám to tam padat. Kádr se přes léto obměnil a chvíli nám trvalo, než si to všechno trošku sedlo," myslí si vsetínský odchovanec. "V kabině je teď o dost uvolněnější atmosféra, panuje tam klid a pohoda. Ale každý zápas je potřeba hrát stejně a sbírat body," zdůrazňuje před soubojem s neoblíbeným Grazem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz