Podle Polanského nakopl Oceláře Květoňův gól, Pirát Josef Straka doufá ve výhru v příštím duelu

Foto: piratichomutov.cz

Střetnutí 44. kola Tipsport extraligy svedlo proti sobě v chomutovské SD ARÉNĚ domácí Piráty, kteří figurují na posledním místě tabulky, a třinecké Oceláře, kteří před úvodním vhazováním okupovali pátou příčku. Náboj souboji dodával také fakt, že Severočeši nechtěli dopustit, aby vyrovnali jeden negativní extraligový rekord. A sice sérii porážek bez přerušení. Vsetín jich během ročníku 2006-07 nastřádal sedmnáct v řadě, Piráti mají aktuálně na kontě stejnou šňůru. Přitom padesát minut se zdálo, že nepříznivé chomutovské období skončí. Domácí drželi vedení 3:1. Jenže pak inkasovali třikrát během necelých pěti minut a vyrovnat už nedokázali.

Obrat skóre dokončil v čase 55:04 Jiří Polanský, který vyjel z rohu kluziště před branku a zasunul puk podél domácího brankáře ke vzdálenější tyči. Oceláři tak korunovali své úsilí, zdolali nejhorší tým soutěže a i nadále drží pozici v elitní šestce tabulky. Slezané se dokonce posunuli na čtvrté místo zaručující ve čtvrtfinále Česká pojišťovna play-off výhodu domácího prostředí v případné rozhodující bitvě.

Cesta k plnému bodovému zisku v Chomutově však byla pořádně trnitá. „Podvědomě jsme cítili, že máme víc ze hry a vytváříme si šance. Když už jsme si mysleli, že vyrovnáme, utekl nám Chomutov na 3:1,“ okomentoval průběhu střetnutí Jiří Polanský.

Dvaatřicetiletý útočník následně hledal klíčový moment duelu a našel jej v trefě Davida Květoně, jenž v polovině 51. minuty snížil povedenou individuální akcí na 2:3. „Vzal to na sebe a krásnou brankou nám zvedl sebevědomí. Myslím, že právě tenhle moment byl důležitý a možná klíčový,“ chválil šestadvacetiletého parťáka, který shodou okolností v play-off sezóny 2008/2009 vypomohl Severočechům v první lize. „Ukázal nám, že se musíme tlačit do brány a že domácí rychlostně předčíme,“ doplnil ještě ostřílený harcovník.

Není divu, že se Slezané po závěrečné siréně hlasitě radovali. Vždyť mohli v boji o přímý postup do čtvrtfinále vyřazovacích bojů ztratit cenné body. Nakonec však ukořistili všechny. „Dá se říct, že jsme si ani pořádně neuvědomili, že jsme prohrávali o dva góly, jak rychle jsme zápas otočili,“ pravil Jiří Polanský. „Nicméně měli jsme i notnou dávku štěstí, něco takového se nám už příště nemusí povést,“ připustil jedním dechem a varoval zároveň.

Po necelých pěti minutách totiž Oceláři prohrávali 0:2, podcenění však šikovný exekutor samostatných nájezdů odmítal. „Přijeli jsme s pokorou, protože jsme věděli, že můžeme předchozí povedenou šňůru hodit do koše, pokud bychom tu neuspěli,“ pronesl. „Čekaly se od nás tři body, ale průběh utkání a prvních pět minut naznačily, že nám Chomutov zadarmo nic nedá. Nakonec jsme rádi za tři body,“ završil Jiří Polanský své ohlédnutí za šedesáti minutami hry.

Josef Straka: Je to hrozná série, která se nám dostává do hlav

V domácím táboře naopak zavládlo velké zklamání. Piráti se octili znovu velmi blízko vítězství, ale nakonec si nepřipsali ani bod. „Neustále se opakuje to samé,“ lamentoval Josef Straka. „Vedeme, jenže skoro to vypadá, že se bojíme vyhrát. Uděláme chyby, soupeř je potrestá a zápas otočí,“ litoval autor třetí trefy Severočechů. „Vedení 3:1 už si musíme pohlídat,“ uvědomoval si.

Ani únik šestatřicetiletého útočníka zakončený precizním blafákem do bekhendu nakonec neodvrátil další porážku Pirátů. Ti během zmíněné sedmnáctizápasové série padli hned devětkrát o jediný gól – v nájezdech, prodloužení nebo i normální hrací. I tato skutečnost musí psychiku hráčů poznamenat. „Je pravda, že kolikrát je lepší prohrát vysoko podobně jako na Spartě než zápasy jako tenhle,“ srovnával Josef Straka.

„Děláme všechno, abychom sérii porážek zlomili, ale nedaří se nám to. Teď přijde pauza, tak snad si trochu vyčistíme hlavy a připravíme se pořádně na závěrečnou část sezóny,“ burcoval zkušený matador, který se zmínil i o vyrovnání vsetínského období bez výhry.

„Taková série je hrozná a do hlav se nám dostává. Sice se o nás bude psát negativně, ale budeme tam,“ pousmál se hořce. „Doufám, že zůstaneme se Vsetínem na stejno a podaří se nám příští zápas vyhrát,“ přál si rodák z Jindřichova Hradce závěrem směrem k bitvě s pražskou Slavií.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz