Power Rankings: Vsetín klesá, povedený týden naopak zažil Kolín

11. října 2021, 15:14

Marek Hedbávný

Z Chance ligy letos sestoupí až pět týmů, do velkých problémů se měsíc po startu sezony dostaly dva slezské týmy: Havířov a Frýdek-Místek. Naopak Kolín tabulkou stoupá, což se projevilo i na aktuálním vydání Power Rankings.

1. HC Dukla Jihlava 0
U sázkových kanceláři se Jihlava stává hlavním favoritem na vítězství v Chance lize. Před sezonou byly nejnižší kurzy na Vsetín.

2. HC ZUBR Přerov 0
Žádný jiný tým se zatím nemusel potýkat s tolika problémy ohledně skládání sestavy jako Přerov. Zubři věří, že až se jim vyprázdní marodka, začnou se v tabulce konečně zvedat. V Power Rankings jsou stále druzí, v tabulce ovšem až desátí.

3. SK Horácká Slavia Třebíč +1
Třebíč se krůček po krůčku šplhá v Power Rankings nahoru. Minulý týden porazila Jihlavu a potom i Vsetín! 

4. HC Stadion Litoměřice +1
Litoměřice bodovaly ve všech devíti dosavadních zápasech. Překvapí, že nejproduktivnějším hráčem je junior Josef Koláček. Syn prvoligové legendy má po devíti duelech hned deset bodů.

5. VHK ROBE Vsetín -2
V prvním vydání Power Rankings byl Vsetín první, teď padá na pátou příčku. Venku totiž ještě nevyhrál, naposledy dostal pět gólů v Třebíči. Nepomáhá ani velká marodka.

6. HC RT TORAX Poruba 0
Po domácí prohře s Litoměřicemi přišla vysoká výhra na Slavii. Vzbuzuje naději, že po příchodu Martina Réwaye se Ostravané zvednou. V tabulce jsou až jedenáctí.

------------------------------------------------------

7. HC Slavia Praha 0
Poslední tři zápasy se hra Slavie totálně sesypala: dostala v nich dohromady sedmnáct gólů! Ale vzpomeňme si, jak skvěle Pražané do sezony vstoupili... 

8. LHK Jestřábi Prostějov +1
Jestřábi aktuálně drží sérii tří výher a vyletěli až na třetí místo tabulky. Oproti předešlým sezonám zlepšili defenzivní činnost, daří se i brankáři Ondřeji Bláhovi (má 91,79% úspěšnost zákroků).

9. HC Stadion Vrchlabí -1
Vrchlabí až na devátém místě v Power Rankings? Důkaz, jak moc kvalitní a jak moc vyrovnaná letos Chance liga je. Velkou komplikací je pro Stadion zranění kapitána Tomáše Linharta, po operaci bude chybět několik týdnů.

10. HC Baník Sokolov 0
Sokolov měl ve středu problémy s Kadaní a v sobotu doma prohrál s Jihlavou. Jeho výkony jsou stále jako na houpačce. 

------------------------------------------------------

11. DRACI PARS ŠUMPERK 0
Šumperk by se měl stále dívat hlavně pod sebe, jeho hlavním cílem musí být především záchrana, ale... Zatím hraje výtečně, třeba takový Tomáš Vildumetz už je na čtvrtém místě kanadského bodování. Z Draků je rázem kandidát na play off. Hodně pomoct může i brankář Daniel Dolejš, který dorazil na střídavé starty z Vítkovic.

12. HC Slovan Ústí nad Labem 0
Slovan má za sebou těžké období: postupně prohrál s Benátkami, Kolínem a naposledy doma se Šumperkem. Tedy s konkurenty v boji o záchranu. Do Havířova navíc odešel útočník Jiří Severa. Ústecký tým je ale pořád velmi zajímavě složený, vyvážený, proto se nadále drží v Power Rankings v první dvanáctce.

------------------------------------------------------

13. SC Kolín +1
Zatímco Ústí třikrát v řadě padlo, Kolín začal naplňovat potenciál a třikrát za sebou slavil. O víkendu zvládl důležitý trip: poradil si jak s Havířovem, tak s Frýdkem-Místkem.

14. HC Frýdek-Místek -1
Frýdek-Místek je snad prokletý, také letos je to z jeho strany velké trápení. Devět zápasů, sedm proher. Boj o záchranu je tady.

------------------------------------------------------

15. HC Benátky nad Jizerou 0
V posledních zápasech pomohli Benátkám nad Jizerou Jan Štibingr nebo Jakub Rychlovský a bylo to znát. V tabulce jsou rázem tři body na dostřel od třináctého Frýdku-Místku.

16. AZ Heimstaden Havířov 0
Ne, pořád to nejde. Havířov sice mnohdy sehraje vyrovnané utkání, stále ovšem nezvládá klíčové okamžiky. A právě podle nich se pozná síla týmu. 

17. SK Trhači Kadaň 0
Zatímco bodové konto vůbec neroste, počet marodů se zvyšuje. Zranění jsou i bratři Heffernanové, nejlepší hráči týmu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz