Překvapení! Pešout se vrací k hokeji, ale ne na pozici trenéra

Martin Pešout | Foto: Roman Jüngling, piratichomutov.cz

27. února 2023, 14:08

Ondřej Mach

Hodně zajímavé jméno do svých řad přivedl druholigový Chomutov. Jako nového sportovního manažera a konzultanta A-týmu na svých oficiálních stránkách představil Martina Pešouta.

Šestapadesátiletý kouč a funkcionář byl bez práce od prosince, kdy ho po osmi porážkách z devíti utkání odvolalo vedení brněnské Komety.

Novou výzvu ale Pešout našel poměrně rychle. Až do konce dubna 2025 si plácl s ambiciózními Piráty, kteří se chtějí co nejrychleji vrátit na výsluní. 

„Prostřednictvím Daniela Badinky jsme byli s Martinem Pešoutem v kontaktu delší dobu a jsme rádi, že jsme se nakonec domluvili na spolupráci,“ říká chomutovský manažer Jiří Sochor.

„S Martinem Pešoutem jsme byli v kontaktu delší dobu.“

„Jeho zkušenosti a přehled v hokejovém prostředí vnímáme jako velký přínos před rozhodujícími boji této sezony. Zároveň jsme rádi, že půjde o dlouhodobou spolupráci,“ dodává Sochor.

Pešout bezpochyby patří mezi osvědčená trenérská jména, dlouhodobě kvalitní prací to dokazoval například v Karlových Varech. 

✍️✍️✍️ Super podpisy pro Piráti Chomutov ???

Zveřejnil(a) Hokej dne Úterý 21. února 2023

Na sociálních sítích se přitom spekulovalo o jeho možném návratu do extraligy. Tato varianta nicméně není vyloučená: kontrakt v Chomutově totiž zahrnuje výstupní klauzuli.

Kromě manažerských povinnosti bude Pešout k dispozici trenérské dvojici Kamil Koláček a Petr Martínek jako konzultant.

„Oba dopředu věděli, co se chystá, teď už bude na všech třech, jak budou spolupracovat. Nicméně hlavním trenérem zůstává i nadále Kamil Koláček a jeho asistentem Petr Martínek,“ podotýká Sochor.

„Jeho zkušenosti a přehled v hokejovém prostředí vnímáme jako velký přínos.“

Primárním cílem nově vzniklého triumvirátu je postup zpátky do Chance ligy. Severočeši se před posledním kolem základní části nachází na druhé příčce Západní konference.

„V Karlových Varech jsme několik let usilovali o to, aby se Sokolov dostal do první ligy, takže vím, jak je to těžké a že se hodí každý názor, pohled nebo postřeh,“ míní Pešout.

Nový sportovní manažer Chomutova disponuje bohatým trenérským životopisem: u Pirátů už dříve působil mezi lety 2008 a 2009. 

Jako hlavní trenér vedl také Kadaň a slovenskou Skalicu, skvělou pověst si následně vybudoval právě na západě Čech. Energii opustil až loni kvůli nabídce z Komety, před vánočními svátky ale pod Špilberkem skončil.

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz