Radulov prý chce přes sedm miliónů dolarů ročně. Získá ho Detroit?

4. června 2016, 15:32

Václav Jáchim

Ruský útočník Alexander Radulov opustí Kontinentální ligu a velmi pravděpodobně zamíří do NHL, kde už před časem hrával za Nashville. Mistr světa 2008 a 2009 jednal v dubnu za Atlantikem osobně, spekulovalo se o zájmu Colorada, Floridy a dalších klubů, ovšem stále nic není jasného. Podle stanice TSN se alespoň rýsuje představa, kterou má excentrický chlapík o své mzdě. Radulov údajně požaduje dvouletý kontrakt s ročním příjmem ve výši 7.5 miliónu dolarů.

Expert TSN Darren Dreger upozorňuj, že tahle skutečnost může jednání o angažmá ruského dravce komplikovat. V pátek se objevily zvěsti, že by Radulova mohl chtít Detroit. Ovšem pro začátek jen na jeden ročník, s čímž bývalý hokejista CSKA Moskva či Ufy nesouhlasí. U Red Wings se za pár dní oficiálně rozloučí Pavel Dacjuk, načež posílí Petrohrad, Radulov by mohl znamenat určitou náhradu.

Ale třeba bude leccos jinak. "O ruského útočníka stojí víc týmů, Detroit zcela určitě," napsal Dreger na svém Twitteru. Účastník pěti světových šampionát a dvou olympijských her je každopádně nejžádanějším hráčem na trhu z těch, kteří v uplynulé sezoně nepůsobili v NHL.

Radulov se na návrat do NHL chystal delší dobu. S partnerkou přivedli na svět potomka, v CSKA Moskva odvedl lídr týmu veškerou práci. Ve finiši sice chyběl Gagarinův pohár, který v sedmém finále vydřel Magnitogorsk, nicméně i tak bylo spojení Radulova s CSKA plodné. "Alexander u nás odvedl, co jsme čekali. Je pravda, že jsme mu několikrát nabídli nový kontrakt, ovšem k dohodě nedošlo. Musíme to přijmout jako fakt," řekl generální manažer Sergej Fjodorov,

Loučení Radulova znamená pro slavný moskevský klub značnou komplikaci. "Tým ztrácí nejlepšího hráče, najít náhradu z ruských zdrojů nelze. Nikdo takový není k dispozici. Myslím, že se klub pokusí získat hvězdného cizince, jedině někdo takový dokáže být stejným lídrem jako Radulov. Až samotná soutěž ukáže, jestli CSKA Moskva v konečném důsledku oslabí či nikoli," řekl serveru championat.ru bývalý reprezentační obránce Alexander Guskov, jenž nyní působí mj. jako televizní analytik.

Pro CSKA navíc nejde o jediný škrt v základním kádru. Smlouvu s Torontem podepsal obránce Nikita Zajcev: podle tamních expertů jeden z mála ruských beků, jenž si na nedávném šampionátu v Moskvě držel po celou dobu vysokou stabilní výkonnost. Choutky po NHL mají Kanaďan s běloruským občanstvím Geoff Platt i objev posledních měsíců Roman Ljubimov, Petrohrad zase předložil kvalifikační návrh Ivanu Těleginovi. Pokud CSKA nabídku nedorovná, přestěhuje se útočník sborné do města na Něvě.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz