Reprezentace zahájí přípravu na MS. Počítá s devíti zápasy

Foto: Bildbyrån

23. března 2021, 10:09

Martin Voltr

Už příští týden odstartuje česká reprezentace přípravu na mistrovství světa, které se bude konat od 21. května do 6. června v lotyšské Rize.

Národní tým nejprve čekají tři krátké přípravné kempy v Tipsport areně v Praze-Holešovicích. První potrvá od úterý 30. března do čtvrtka 1. dubna, druhý od pondělí 5. do čtvrtka 8. dubna a třetí od pondělí 12. do čtvrtka 15. dubna.

Hlavní kouč Filip Pešán s asistenty Martinem Strakou a Jaroslavem Špačkem si pozvou hokejisty, kterým skončila klubová sezona v Tipsport extralize a zahraničních soutěžích, především v Kontinentální lize.

Po úvodní fázi skočí reprezentace do přípravných duelů, z nichž polovinu odehraje v zahraničí a polovinu na domácí půdě.

Nejprve vyzve dvakrát Rakušany, a to 22. dubna ve Vídni a 24. dubna v Jindřichově Hradci. Další dvojutkání sehraje s Německem, a to 29. dubna a 1. května v Norimberku. Do Prahy následně přijedou Slováci, s nimiž se české mužstvo utká 6. a 7. května.

Foto: Bildbyrån

Hlavní město bude následně hostit i České hokejové hry za účasti nejsilnější evropské čtyřky – Česka, Finska, Ruska a Švédska. Hokejový svaz předběžně počítá s tím, že tradiční podnik se bude konat od středy 12. do soboty 15. května.

Záležet ale bude i na protiepidemických opatřeních před mistrovstvím světa, jejichž podobu ještě Mezinárodní hokejová federace nezveřejnila.

Poslední turnaj série Euro Hockey Tour by se ale měl odehrát v režimu bubliny a zúčastněná mužstva by po jeho skončení zamířila přímo do lotyšské Rigy, dějiště šampionátu.

Vrchol sezony odstartuje v pátek 21. května. Česká reprezentace vyzve na samý úvod mistrovství Rusko, dále ji v základní skupině A čekají Švýcarsko, Bělorusko, Švédsko, Velká Británie, Dánsko a Slovensko.

Reprezentační zápasy ve zbytku sezony

Příprava:
22. dubna: Rakousko – Česko (Vídeň)
24. dubna: Česko – Rakousko (Jindřichův Hradec)
29. dubna: Německo – Česko (Norimberk)
1. května: Německo – Česko (Norimberk)
6. května: Česko – Slovensko (Praha)
7. května: Česko – Slovensko (Praha)

České hokejové hry (Praha):
12.–15. května

Mistrovství světa (Riga):
21. května: 15:15 Rusko – Česko
22. května: 19:15 Česko – Švýcarsko
24. května: 19:15 Česko – Bělorusko
27. května: 19:15 Švédsko – Česko
29. května: 11:15 Česko – Velká Británie
31. května: 15:15 Česko – Dánsko
1. června: 15:15 Slovensko – Česko
3.–6. června: play off

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz