Sedmý zápas – sedmá výhra. Liberecká devítka otevřela finále lépe

Foto: Jan Běhounek, janbehounek.cz

Hokejisté liberecké deváté třídy pokračují ve spanilé jízdě vyřazovacími boji, kde zatím čekají na prvního přemožitele. Vítězně vstoupili i do finálové série s plzeňskou Škodovkou.

Kauzu z rozhodujícího utkání semifinále už se plzeňští deváťáci snažili hodit za hlavu. Na druhou stranu: Jistě měli na paměti i bilanci z nadstavby, kdy oba vzájemné zápasy vyhrál hostující tým. A jak přiznal kouč Tomáš Pejchar, Liberec tehdy ještě nebyl v kompletním složení...

Škodovce navíc uškodil i blíže nespecifikovaný trest pro dva členy prvního útoku, Daria Blengina a Vojtěcha Svobodu. A Tygrům na úvod série podlehla.

Po obratu z divokého startu vedla, to jí však vydrželo jen dvě minuty. Za stavu 2:2 pak hosté zlomili zápas ve druhé třetině, kdy trefy Matyáše Čančíka a Šimona Šejce dělilo pouhých 42 sekund. Indiáni vykřesali naději až při tříbrankovém manku, ale její zbytky odmítl v zesílené power-play opět Čančík.

Drobný bojovník a nejproduktivnější Tygr v sezoně zazářil bilancí 2+1, stejnou zapsal i Dominik Novák a na tři góly nahrál Stanislav Sanejstr.

Zatímco loni (kdy se hrálo na dva zápasy a součet skóre) by měl triumf 6:3 z venkovního ledu pro Liberec cenu zlata, teď jde v sérii hrané na tři vítězná utkání jen o drobný krůček.

Zápas mimochodem přinesl jen pět menších trestů. Lze očekávat, že emoce budou zase stoupat...

Tomáš Pejchar (trenér Plzně): „Dnes jsme podali ustrašený a bojácný výkon. Soupeř byl ve všem lepší, vyhrával osobní souboje a my jsme v utkání tahali za kratší konec. V závěru jsme se ještě mohli vrátit do zápasu, když jsme tam měli samostatný únik i přesilovou hru šest na čtyři. Bohužel jsme nic z toho neproměnili a soupeř zaslouženě vyhrál.“

Vojtěch Fiala (trenér Liberce): „První finále je za námi, naší optikou U15 to bude slušný maraton. Sérii na tři vítězné zápasy hrajeme poprvé a první krok jsme zvládli dobře. V úvodní třetině jsme spálili nějaké vyložené šance a skóre se přelévalo z jedné strany na druhou. Říkali jsme si, že musíme hrát pořád stejně, držet se našich principů a v žádném případě nepanikařit. Ve výsledku vypadá skóre 6:3 jako jasná záležitost, ale byl to těžký duel do posledního střídání. Ve čtvrtek se začíná od nuly a Plzeň nám stejně jako v tomto klání nedaruje ani metr ledu zadarmo. My ale uděláme maximum pro to, abychom do Liberce vezli dvě výhry.“

HC ŠKODA PLZEŇ – BÍLÍ TYGŘI LIBEREC 3:6 (2:2, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 9. Hobl (Mečl), 10. Kořínek (Holub, L. Stupka), 55. F. Stupka (Matoušek) – 7. Novák (Filo), 13. Kučera (Sanejstr, Beneš), 30. Čančík (Novák), 31. Šejc (Sanejstr), 48. Novák (Kubín, Čančík), 59. Čančík (Sanejstr).
Rozhodčí: Jílek, Kosnar – Goltsch, Bertík.
Vyloučení: 2:3.
Využití: 1:0.
V oslabení: 0:1.
Střely na branku: 33:39 (9:13, 13:13, 11:13).
Diváci: 498.
Stav série: 0:1.

Další program finále Extraligy 9. tříd

Čtvrtek 4. dubna – 2. zápas:
17:00 HC Škoda Plzeň – Bílí Tygři Liberec (malá hala Logspeed CZ Arény)

Neděle 7. dubna – 3. zápas:
16:00 Bílí Tygři Liberec – HC Škoda Plzeň (Home Credit Arena)

Pondělí 8. dubna – případný 4. zápas:
16:00 Bílí Tygři Liberec – HC Škoda Plzeň (Home Credit Arena)

Středa 10. dubna – případný 5. zápas:
17:00 HC Škoda Plzeň – Bílí Tygři Liberec (malá hala Logspeed CZ Arény)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz