Šestá výhra v řadě a Vítkovice jsou už čtvrté. Snad nám forma vydrží co nejdéle, věří Peter Húževka

17. ledna 2014, 20:59

Adam Bagar

Šesté utkání v novém roce a šesté vítězství! Hokejisté Vítkovic mají aktuálně nejlepší formu z extraligového peletonu. Naposledy zvládli tradičně náročné ocelářské derby s Třincem, který zlomili třemi góly v závěrečném dějství a na konto si připsali další vysokou výhru. Takřka deset tisícovek diváků muselo odcházet spokojeno, oba celky totiž servírovaly parádní hokej. „První gól nás nastartoval,“ hlásí střelec dvou branek Peter Húževka (na snímku).

Více než polovinu soutěže Vítkovice jen těžko hledaly domácí pohodu. Před vlastními fanoušky patřily mezi nejhorší celky soutěže, ovšem v novém roce se jejich parádní forma projevila především na domácích výkonech. Šest gólů nasázeli Mountfieldu, osm Liberci a v podobném duchu pokračovali i v ocelářském derby. „Doma se nám dlouho nedařilo vyhrávat, ale v novém roce se vše otočilo,“ hlásí nadšeně sedmatřicetiletý útočník.

Vítkovice už v domácím prostředí musí budit pořádný respekt. Při pohledu na jejich poslední tři zápasy vypadá dvacet vstřelených branek vskutku strašidelně. „Snad nám to vydrží co nejdéle,“ hlásí Peter Hůževka. Právě slovenský forvard se stal nakonec hlavní postavou parádního zápasu, když dvěma góly zlomil vyrovnané skóre na vítkovickou stranu. I když jeho první trefa, která se nakonec stala i vítěznou, spadala do kategorie šťastných.

Na to se však historie už ptát nebude. „Jen mě to v podstatě trefilo do hokejky, štěstí je hodně potřeba,“ pokyvuje hlavou zkušený kanonýr, který vzápětí v přesilové hře přidal uklidňující pátou vítkovickou trefu, když v předbrankovém prostoru zpracoval puk a bleskově zavěsil. „Řekli jsme si, že nebudeme nic vymýšlet a budeme všechno střílet na branku. Před gólmanem dělám svou práci a snažím se bojovat,“ pokračuje rodák z Púchova.

Důležitým momentem bylo i rychlé vítkovické vedení. Rozjeté domácí mašině stačilo v šesté minutě pouhých čtrnáct vteřin k tomu, aby si vypracovala dvoubrankový náskok. „Pak se vám hraje podstatně lépe, první gól nás nastartoval,“ uvědomuje si Húževka, jehož tým v prostřední dvacetiminutovce jako by opustil hokejovou scénu a Oceláři byli podstatně aktivnějším týmem. Ačkoliv srovnali, měli dost šancí i na to, aby otočili výsledek.

„Dělali jsme hodně chyb a soupeř převzal iniciativu. Něco jsme si pak po druhé třetině museli říct. Filip Šindelář nás tam několika dobrými zákroky podržel,“ přiznává bývalý slovenský reprezentant. Vítkovický gólman se dostal skutečně do skvělé herní pohody a čisté konto ze zlínského ledu potvrdil dalším kvalitním výkonem. „Už v Davosu chytal velmi dobře a teď jen dokazuje, že si formu podržel,“ chválí Húževka aktuální brankářskou jedničku.

A co na to Šindelář? „Musím říci, že celý tým se dostal do velké pohody, doma si dokážeme vytvořit tlak a jsme moc rádi, že nám to tak jde,“ prozrazuje. Ocelářské derby si zkrátka museli užít všichni aktéři - trenéři, hráči i fanoušci, kterých do ostravské ČEZ arény dorazilo takřka deset tisícovek. „Myslím, že se jim zápas musel líbit. Vytvořili skvělou atmosféru a věřím, že přijdou i v dalším utkání.“ Už v neděli Vítkovičtí hostí mistrovskou Plzeň.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz