Ševc dál trestán nebude, dnes může nastoupit

Disciplinární komise Tipsport extraligy nebude Martina Ševce za jeho zákrok na Marka Daňa z nedělního semifinálového utkání dodatečně trestat. Mladoboleslavský kapitán tedy v pondělní odvetě může nastoupit.

Ševcův zákrok na Marka Daňa vyvolal vlnu reakcí. Rozhodčí ho za hrubost vyloučili na pět minut plus do konce zápasu.

I třinecký trenér Václav Varaďa nicméně po zápase uznal, že šlo o přísný trest. „Rozhodčí ohodnotili zákrok pěti minutami a my měli přesilovku, která nebyla a nejspíš ani správně neměla být využita,“ uznal Varaďa.

Sám Ševc nad svým trestem kroutil hlavou. 

„Jsme zase v Třinci a je to to samý, vol**," říkal na kameru České televize při svém odchodu do šaten. „Jen si to natoč. V Třinci jsme a je to to samý! Už to zase začíná, jako minulej rok," narážel na vypjatou semifinálovou sérii z loňské sezony, kdy se v rozhodujícím sedmém zápase pro změnu hodně rozčiloval na rozhodčí tehdejší trenér Pavel Patera.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Czech Hockey Memes & NHL Memes (@czechnhlmemes)

Ševc v neděli kvůli vyloučení přišel o víc než polovinu utkání, navíc se jeho prohřeškem automaticky zabýval předseda disciplinární komise Viktor Ujčík.

„Po prostudování videozáznamu shledal, že zákrok byl veden čelně, téměř ze statického postavení a hráč při něm držel ruce u těla," stojí v tiskové zprávě Českého hokeje.

„Při následném střetu došlo k zásahu hlavy protihráče, což bylo ovšem způsobeno v první řadě tím, že protihráč po předchozí ztrátě kontroly nad kotoučem pokračoval v jízdě v kleče, ve výrazně snížené pozici a se skloněnou hlavou. Hráč se aktivního pohybu směřujícího k zásahu hlavy nebo krku protihráče nedopustil," píše se ve zdůvodnění disciplinárky.

„Hráč se aktivního pohybu směřujícího k zásahu hlavy nebo krku protihráče nedopustil."

„Viktor Ujčík proto dospěl k závěru, že případné potrestání zákroku bylo v kompetenci rozhodčích a řízení s hráčem Martinem Švecem zastavil," informuje svaz.

Do pondělní odvety tedy Bruslaři můžou se svým kapitánem počítat. Utkání startuje v 17:00 a vysílá ho O2 TV Sport.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz