Sezonu začal v Třinci, nyní ho po premiéře v NHL čeká i první start

Foto: Twitter San Jose Sharks

14. dubna 2021, 17:54

Matěj Hodoval

San Jose se před uzávěrkou přestupů zbavilo brankáře Devana Dubnyka, za něhož nepřivedlo žádnou náhradu. Na postu dvojky tak vzniklo volné místo, které by do konce sezony měli zaplnit mladí gólmani.

Martin Jones si vybojoval svými výkony zpátky důvěru, kterou už se zdálo dávno ztratil. I proto si vedení Sharks dovolilo vyměnit čtyřiatřicetiletého Devana Dubnyka, jenž zamířil do Colorada.

Jenže v sezoně nemůžete sázet pouze na jednoho maskovaného muže, obzvlášť když je program tak nahuštěný, jako tomu je v letošním ročníku. Jones začal mezi třemi tyčemi uplynulých osm zápasů San Jose a již v tom posledním na něm šlo poznat, že by odpočinek ocenil.

V tuto chvíli tak přichází šance pro nadějné brankáře, kteří čekali na šanci v taxi squadu a na farmě. Prostor by měli dostat jak český gólman Josef Kořenář, tak i mladší kolega Alexej Melničuk.

„Je nám jasné, že nemůžeme Jonese nasazovat tak, jak jsme to dělali poslední zápasy. Oba mladí gólmani dostanou šanci,“ potvrdil na tiskové konferenci po trejdu Devana Dubnyka trenér Bob Boughner.

„Myslíme si, že Kořenář s Melničukem jsou na tuto příležitost připraveni. Dubnyk byl neskutečný. Za jeho profesionalitu a pracovní morálku mu nemůžeme dostatečně poděkovat,“ doplnil šéfa lavičky generální manažer Doug Wilson.

Oba už do National Hockey League nakoukli. Melničuk odchytal necelých deset minut 12. února proti Los Angeles, Kořenář se proti stejnému soupeři postavil 11. dubna, když před třetí třetinou vystřídal Martina Jonese. Ani jeden z nich za krátkou dobu neinkasoval.

Teď čeká Kořenáře, který sezonu začal v extraligovém Třinci, dokonce první start. Bob Boughner prozradil, že by mladý Čech měl začít ve čtvrtek proti Anaheimu. V předchozím střetnutí s Ducks totiž Sharks zcela vyhořeli a trenérský štáb chystá změny.

Kromě zařazení pelhřimovského rodáka od začátku zápasu by se pozměněná soupiska mohla týkat také slovenského obránce Christiána Jaroše. Jeho výkon v posledním klání totiž vyvolal vlnu kritiky a vše nasvědčuje tomu, že své místo vedle Radima Šimka ve třetím obranném páru ztratí.

San Jose si teď nemůže podobná zaváhání dovolit, v závěru sezony jde pochopitelně o všechno a byť to tak zpočátku nevypadalo, Sharks stále pomýšlí na účast v play off. Na postupové místo, které aktuálně drží St. Louis, chybí Žralokům čtyři body.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz