Silná dorostenecká konkurence se sjede do Pardubic a Zlína

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Extraligové boje se už českým mládežníkům pomalu blíží, před sebou mají povětšinou už jen hrstku přípravných zápasů. Předposlední srpnový víkend nabídne dva turnaje dorostenecké elity, a to v Pardubicích a Zlíně.

O pohár hejtmana v Pardubicích

Po juniorech mají v Pardubicích svůj turnaj také dorostenci. Turnaj O pohár hejtmana je určen pro hráče ročníku 2006 a mladší, zástupci české nejvyšší dorostenecké soutěže se sejdou na velké hale enteria areny o víkendu 20. – 21. srpna.

Kromě domácího Dynama se na turnaji představí i Chomutov, Třinec, Mladá Boleslav a Olomouc. Poslední dva jmenované týmy si z minulého ročníku odvezly stříbro a bronz, co napravovat mají naopak domácí, kteří skončili poslední. Turnaj také slibuje zajímavé srovnání týmů z různých skupin tuzemské nejvyšší soutěže.

Účastníci se utkají systémem každý s každým v zápasech hraných 3 x 15 minut čistého času. Vítěz bude vyhlášen v neděli večer po konci posledního utkání mezi Třincem a Pardubicemi.

Rozpis turnaje

Sobota 20. srpna:
9:00 HC Dynamo Pardubice – HC Olomouc
11:00 BK Mladá Boleslav – HC Oceláři Třinec
13:00 Piráti Chomutov – HC Dynamo Pardubice
15:00 BK Mladá Boleslav – HC Olomouc
17:00 HC Oceláři Třinec – Piráti Chomutov

Neděle 21. srpna:
8:00 Piráti Chomutov – BK Mladá Boleslav
10:00 HC Olomouc – HC Oceláři Třinec
12:00 HC Dynamo Pardubice – BK Mladá Boleslav
14:00 Piráti Chomutov – HC Olomouc
16:00 HC Oceláři Třinec – HC Dynamo Pardubice

Zlín Cup

Zatímco v Pardubicích budou scházet obhájci prvenství z Liberce, na turnaj ve Zlíně zlatý tým z loňska dorazí – Karlovy Vary tehdy triumfovaly v nejkratším možném čase před Kometou, domácími Berany, Hradcem Králové a Vídní.

Mimo medailistů se účastnické pole obmění. Z domácí extraligy přijede další ambiciózní celek jihlavské Dukly, zahraniční hokej bude reprezentovat jiná Dukla: ta trenčínská.

Také Zlín Cup se odehraje v osvědčeném formátu každý s každým a třetiny potrvají patnáct minut. Celý turnaj zahájí patrně nejprestižnější duel mezi Berany a rivalem z jihomoravské metropole.

Rozpis turnaje

Sobota 20. srpna:
9:00 PSG Berani Zlín – HC Kometa Brno
11:00 HK Dukla Trenčín – HC Energie Karlovy Vary
13:00 HC Dukla Jihlava – HC Kometa Brno
15:00 PSG Berani Zlín – HK Dukla Trenčín
17:00 HC Dukla Jihlava – HC Energie Karlovy Vary

Neděle 21. srpna:
8:00 PSG Berani Zlín – HC Dukla Jihlava
10:00 HC Kometa Brno – HC Energie Karlovy Vary
12:00 HK Dukla Trenčín – HC Dukla Jihlava
14:00 PSG Berani Zlín – HC Energie Karlovy Vary
16:00 HK Dukla Trenčín – HC Kometa Brno

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz