Skupinu chceme vyhrát, burcuje Chmelař. Na Švédy potřeboval větší brusle

Foto: iihf.com

(HALIFAX, od našeho zpravodaje) Když kanadští novináři před startem juniorského mistrovství analyzovali jednotlivé týmy, hodně pozornosti u nich vzbuzoval Jaroslav Chmelař. Urostlá postava, přitom skvělý bruslař... A český útočník potvrzuje, že skutečně má co nabídnout.

Po třech zápasech máte jako tým na kontě sedm bodů. Co na to říkáte?
Asi můžeme říct, že s tím jsme spokojení. Na druhou stranu jsme věřili, že jich bude ještě víc. Teď se musíme soustředit, abychom urvali ty, které jsou ještě ve hře.

Se Švédskem jste sice dva body ztratili, výkonem jste však znovu nadchli.
Souhlasím, že výkon jsme podali kvalitní. Škoda, že jsme udělali nějaké chyby, které se v hokeji stávají. Nakonec jsme byli blízko k tomu, abychom zápas otočili na naši stranu. Škoda, že jsme to nedotáhli.

Čím to bylo, že jste tak silného soupeře dokázali po velkou část zápasu přehrávat?
Pokračovali jsme ve výkonech, které jsme si nastavili už na začátku turnaje. V kombinaci s tím, že jsme dodržovali systém, jsme Švédy přetlačovali a na ledě se to projevovalo.

„Bruslení trénuji už odmala."

Jak těžkou překážkou byl švédský gólman Lindbom? Sám jste měl minimálně dvě velké šance...
Bezesporu těžkou. Asi bych potřeboval ještě větší brusle, abych tam ten puk nějak dotlačil. (usmívá se) Snad se to už příští zápas otočí a padne mi to tam.

Ačkoliv patříte mezi nejvyšší hráče na turnaji, v utkání se Švédskem vám byla naměřena jedna z největších rychlostí bruslení.
Bruslení trénuji už odmala a snažím se to i v návaznosti na svoji výšku využít jako svoji silnější stránku. 

S čím půjdete do posledního skupinového utkání s Německem? V případě výhry se bod proti Švédsku může ukázat jako zlatý...
Musíme k tomu přistoupit stejně, jako ke každému zápasu. Chceme urvat tři body a vyhrát skupinu! Na ledě necháme všechno.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz