Slovenský svaz prolomil mlčení: na MS do Česka bez hráčů z KHL!

Foto: Markéta Křížová

Dlouhé debaty jsou u konce. Slovenský národní tým na mistrovství světa v Česku nenasadí hokejisty z KHL, tamní svaz o tom tento týden rozhodl na svém zasedání. Zároveň ale proklamoval, že reprezentovat můžou.

„Členové výkonného výboru konstatovali, že každý hokejista, který vlastní slovenský pas a má požadovanou výkonnost, má právo reprezentovat Slovensko na mezinárodních akcích,“ uvedl na webu hockeyslovakia.sk.

„Avšak vzhledem k tomu, že současní slovenští reprezentanti působící v KHL z různých důvodů – ať už zdravotních, osobních, rodinných nebo jiných, nejsou před vrcholem sezony k dispozici pro potřeby národního týmu, tak je pro slovenskou reprezentaci toto téma uzavřeno,“ zdůvodnil svaz svůj verdikt.

„Výkonný výbor doufá, že se trenérům podaří sestavit co nejsilnější tým.“

Navzdory pokračující ruské invazi na Ukrajinu nastupovalo letos v KHL devět slovenských krajánků: konkrétně brankáři Patrik Rybár (Spartak Moskva) s Adamem Húskou (Nižnij Novgorod), zadáci Michal Čajkovský (Spartak Moskva), Martin Gernát (Jaroslavl), Christián Jaroš (Čerepovec), Mislav Rosadič (Togliatti) a útočníci Adam Liška (Čerepovec), Michal Krištof (Soči) nebo Tomáš Jurčo (Omsk).

Švédsko, Finsko, Česko i další evropské země přitom hokejistům působícím v KHL už před časem reprezentační barvy oblékat zakázaly. Slováci se ke stejnému kroku neuchýlili, navzdory tomu ale legionáře z východu v nominacích na mezinárodní akce opomíjeli.

„Výkonný výbor doufá, že se trenérům podaří sestavit co nejsilnější tým, který potěší fanoušky svými výkony na květnovém mistrovství světa v České republice, dá zapomenout na rozdíly ve společnosti a sjednotí národ tak, jako tomu bylo již mnohokrát v minulosti,“ doplnil slovenský svaz.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Hockey Slovakia (@hockeyslovakia)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz