Smolař Přibyl musel na operaci s kolenem, sezona pro něj skončila

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

10. října 2017, 16:01

Adam Bagar

Letošní sezona mu skončila dřív, než vůbec začala. Útočník Daniel Přibyl si podruhé v kariéře přetrhl křížový vaz v koleni a musel podstoupit další operaci! Teď ho čeká dlouhá rehabilitace, ani letos se tak nedočká vysněné premiéry ve slavné NHL.

Daniel Přibyl přitom věřil, že do slavné soutěže nakoukne, ale jeho plány mu znovu překazilo zranění. Už druhý den tréninkového kempu Calgary se srazil s Markem Giordanem a odkulhal z ledu. V tu chvíli ještě asi ani netušil, jak moc vážné to bude.

„Přetrhnul jsem si znovu zkřížený vaz v koleni. Nevím, co přesně k tomu teď říct. Necítím se na to přesně popisovat, jak mi je a co bude dál,“ řekl pro iSport.cz čtyřiadvacetiletý útočník. Ten už v Kanadě podstoupil operaci a nyní je zpátky v Česku.

„Nevím, co k tomu teď říct. Necítím se na to přesně popisovat, jak mi je a co bude dál.“

Podobné zranění zkomplikovalo už Přibylův odchod do zámoří. Produktivní útočník se tehdy v pražské Spartě zranil během play off a musel na operaci předního vazu v pravém koleni. Po uzdravení už šanci v NHL nedostal, navíc měl další problémy.

Kvůli otřesu mozku a zranění kyčle nakonec sehrál na farmě v nižší AHL pouhých 33 zápasů. V dresu Stocktonu v nich zaznamenal celkem patnáct bodů za pět branek a deset nahrávek. Teď je pro něj prvořadá rehabilitace, aby byl v další sezoně fit.

Občas si říkám, jestli mi tím někdo něco nenaznačuje

„Občas si říkám, jestli mi tím někdo něco nenaznačuje. Během posledních měsíců jsem hodně hloubal, jestli je hokej vážně tím, co chci dělat. Dospěl jsem k názoru, že vytrvám. Zatím je pro mě stále na prvním místě,“ uvedl před časem pro iDnes.cz.

Přemýšlel už také o konci kariéry. „Pořád zjišťuju, že hodně věcí se kolem mě děje, protože to tak chtějí ostatní, ale už ne tolik já sám. I ta zranění mě vedou k tomu, abych o tom přemýšlel,“ přiznal bývalý útočník Sparty, za kterou hrál od roku 2009.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz