Smoleňák nehrál kvůli výkonnosti, tvrdí Růžička. Končí v Hradci?

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

24. března 2021, 8:05

Martin Voltr

Nesplnil výsledkový cíl, Mountfield vypadl ve čtvrtfinále nejrychlejším možným způsobem. Tým ani nepozvedl herně, jeho taktika na silné soupeře prostě nefungovala. A jako tečku posadil kapitána Radka Smoleňáka na tribunu. Vše nasvědčuje tomu, že Vladimír Růžička v úterý odkoučoval na hradecké střídačce poslední zápas.

Proč jste do čtvrtého utkání nepostavil Radka Smoleňáka?
Chtěli jsme trošku přeházet lajny a nedostal se do sestavy. To je všechno.

Takže rozhodly čistě výkonnostní důvody?
Něco jsme chtěli změnit. Určitě je to jenom z výkonnostních důvodů, nic jiného v tom nehledejte.

Jak vidíte svoji budoucnost v hradeckém klubu?
Já nevím. Všude se psalo v novinách, že představa klubu je dojít do semifinále. Tam jsme se nedostali. A jak to bude dál, to se uvidí. Teď pro nás skončila sezona a jediné, co můžeme, je pogratulovat Liberci k postupu. Určitě jsem si to představoval jinak.

V posledním zápase jste přitom hráli výborně. Byl to konečně výkon podle vašich představ?
Myslím, že přesně takhle se hraje play off. Jak první utkání do třicáté minuty, tak to poslední jsme odehráli tak, jak se to má hrát. Samozřejmě s tím, že musíte udělat minimum chyb, aby je soupeř nepotrestal. Ale špatně jsme odehráli zápasy číslo dva a tři.

Ovlivnilo vývoj série právě už první utkání a vaše ztracené vedení 3:0?
Myslím, že sérii hodně ovlivnilo. Měli jsme ten zápas rozehraný velice dobře, ale nedotáhli jsme ho do vítězného konce. Pak jsem viděl na hráčích, že je to hrozně nahlodalo, a než jsme se rozkoukali, tak jsme prohrávali 0:3 na zápasy.

Trenér Vladimír Růžička ho vyndal ze sestavy a kapitán Mountfield HK soptil! ?

Zveřejnil(a) Hokej dne Úterý 23. března 2021

Jaký máte celkový dojem ze sezony?
Byla celkově divná, pro všechny týmy. Hrálo se třikrát v týdnu, vůbec se nemohlo trénovat. Byla hrozně specifická. A co se týče sportovní stránky, po 52 kolech jsme byli šestí. Představu jsme měli takovou, že jsme chtěli být do čtvrtého místa, a to jsme nebyli. Na druhou stranu určitě máme respekt k dalším klubům, za námi skončily třeba Pardubice, Brno nebo Vítkovice. V play off jsme chtěli projít do semifinále, a to se nám nepovedlo. Liberec bohužel potvrdil svoji kvalitu v play off, je to hodně silný tým. Nám se nepodařilo ani jednou vyhrát.

Mladá Boleslav taky vyhrála 4:0, Sparta a Třinec jsou na dobré cestě. Čím to, že je teď ta elitní čtyřka tak odskočená?
Play off je právě úplně něco jiného. Je to o zkušených hráčích, kteří toho mají hodně odehráno, a třeba právě na Liberci je to vidět. Co se týče Sparty a Třince, je to to samé. Myslím, že ty dva týmy jsou hodně silné i pro play off.

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz