Statistiky po USA: vytížený Hertl a skvělý Zohornův turnaj

Foto: Jan Beneš, Český hokej

23. května 2022, 18:31

Marek Hedbávný

(TAMPERE, od našeho zpravodaje) Hlavní postavou při výhře nad USA byl pochopitelně brankář Karel Vejmelka, ale... Kdo další zaujal svými statistikami?

Kááárel Vejmelka!!! Čtyři zápasy, dohromady jen tři inkasované góly. Karel Vejmelka se před play off rozchytal do neskutečné formy. Proti Američanům chytil všech 24 střel. 

Chce to zlepšit mušku... Nešlo o zrovna atraktivní utkání, dohromady se oba týmy zmohly jen na čtyřicet střel (24:16 pro USA). Po prvních dvou třetinách dokonce měli Češi v zápise jen sedm ran na branku. Nutno říct, že i díky obětavým Američanům, kteří zblokovali šest střel. Dalších čtrnáct českých pokusů navíc mířilo vedle.

Vytížený Hertl. Nejvyšší ice time měl znovu obránce Filip Hronek (20:28), hodně se mu ale přiblížil forvard Tomáš Hertl (20:07). Hertl se zapotil především ve třetí třetině, kde mu statistici naměřili – na útočníka málo vídaných – osm minut a 49 vteřin.

Nepovedené přesilovky. Češi mohli utkání zlomit ve třetí třetině při pětiminutovém vyloučení Kieffera Bellowse. Dlouhá přesilovka se jim ale vůbec nepovedla, kombinace totiž byly příliš pomalé a čitelné. Češi nevyužili ani předešlou početní výhodu, za sedm minut ve hře 5 na 4 tak neskórovali.

Blümelův čtvrtý gól na turnaji. Šest zápasů, čtyři góly a dohromady osm bodů. Král Matěj válí i na mezinárodní scéně.

Swayman na MS září. Pochvalu si kromě Vejmelky zaslouží také jeho protějšek Jeremy Swayman. Po svém příletu ze zámoří inkasoval ve třech duelech pouze třikrát. Urostlý, avšak velmi mrštný gólman trápil i Česko – chytil patnáct ze šestnácti střel.

Neviditelný Jones. Největší americká hvězda Seth Jones strávil na ledě 30 minut a 33 vteřin, že by ale nějak vyčníval, to se říct nedá. Vždyť ani jednou nevystřelil na branku!

(Nejen) Galchenyuk protahoval střídání. Zatímco Češi poctivě střídali po zhruba 45 vteřinách, soupeř svá střídání zbytečně protahoval. Například jedno střídání útočníka Alexe Galchenyuka trvalo v průměru minutu a tři vteřiny.

Krejčí zase zářil na buly. Češi vyhráli proti USA třicet buly z celkových 56. Na vhazování opět vynikal první centr David Krejčí (72,22 %).

Skvělý Zohornův turnaj. Hynek Zohorna je nejpříjemnějším překvapením v české sestavě. Původně se s ním počítalo do bottom six role, nyní ale perfektně zvládá úkoly ve druhé formaci po boku Tomáše Hertla a Matěje Blümela. Zohorna asistoval u jediné trefy Česka v zápase s USA a celkově má po šesti duelech tři body.

Pastrňák nejpilnějším střelcem. Dnes to nebyl úplně zápas Davida Pastrňáka – věci, které mu vycházely v předešlých dvou zápasech, se mu tentokrát tolik nedařily. Každopádně právě Pastrňák zaznamenal nejvíc střel na branku z českých hokejistů, konkrétně tři.

Špaček se do hry zase nedostal. Stejně jako v zápase s Norskem se ani tentokrát kreativní centr Michael Špaček neobjevil ani v jednom střídání. Utkání proseděl na střídačce coby třináctý útočník. Do sestavy se potom vůbec nevešel obránce David Jiříček.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz