Střed na Vysočině kraloval. Na skóre vyhrál i turnaj VTM U14

Foto: Jan Beneš, Český hokej

Už předchozí turnaje výběrů VTM Východ – Střed – Západ byly povětšinou vyrovnané, ale až ten nedělní pro kategorii U14 nabídl téměř „dokonalou“ vyrovnanost. Při jedné výhře každého z týmů rozhodlo až skóre – a to ve prospěch Středu.

Jeden z finálových turnajů projektu Výchova talentované mládeže se poprvé podíval do Žďáru nad Sázavou. Hokejisté ročníku 2008 – a pár nejlepších z ročníku 2009 – tam svedli tři bitvy, v nichž padlo dohromady 28 branek.

Pokaždé slavil tým, který byl v utkání veden jako domácí. Ale v prvních dvou případech k tomu došlo až po obratu. Východ se přetahoval se Středem, jenž ve druhé třetině díky Adamu Kellerovi a potom Martinu Hečkovi dvakrát vedl. V obou případech ale za Východ srovnal opavský Matěj Weiss a po jeho druhém úderu bleskově vsítil vítkovický Michal Šebesta gól, který se stal tím vítězným.

Nejofenzivnější druhý duel nabídl celkem dvanáct gólů, Západ se s Východem střídal ve vedení do konce druhé třetiny. Přestřelka ve třetí části přiklonila vítězství 7:5 k Západu, v jehož dresu zaznamenali po třech bodech chomutovský Filip Novák (2+1) a plzeňský Matěj Tománek (1+2).

V tu chvíli bylo jasné, že Východ se záporným skóre už nemůže turnaj vyhrát, takže zbylé dva celky si to rozdaly o prvenství. Těžko říct, zda aktéři „finále“ věděli o tom, jaký brankový rozdíl by jim stačil, každopádně Střed tentokrát jasně dominoval.

Skóroval v páté, osmé a deváté minutě, skvěle mu vyšel i vstup do druhé třetiny, takže po 17 minutách zápasu vedl už 5:1! Střelecky převládal v každé části, výběr Západu přestřílel 38:19. Soupeř sice korigoval, ale k celkovému triumfu mu stále dva góly scházely. Střed díky šesti různým střelcům vyhrál 6:3 a jako jediný skončil s pozitivní brankovou bilancí.

Tým vedený Liborem Pivkem a Jakubem Vencem, složený z hráčů pražských celků, Východočechů nebo „domácích“ mladíků z Vysočiny, tak napodobil o rok starší parťáky, kteří slavili v sobotu v Ledči.

Všichni hokejisté žákovských kategorií se teď budou soustředit na finiš sezony ve svých klubech. Ta vyvrcholí mezi 14. a 18. dubnem závěrečným mistrovstvím republiky. Následující víkend, tedy 23. a 24. dubna, definitivně uzavřou žákovskou sezonu finálové turnaje VTM výběrů Západ – Východ, a to znovu v kategoriích U14 i U15.

Výsledky turnaje VTM Z–S–V U14

VÝCHOD – STŘED 4:3 (1:1, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 4. Ryšavý (Řípa, Pekr), 25. Weiss (Sekanina, Ruml), 31. Weiss, 32. Šebesta (Daněk) – 7. M. Novák (Katolický), 21. Keller (Katolický, Kachlíř), 26. Hečko (Skyba, Holejšovský).
Rozhodčí: Fiksa – Klouda, Vít.
Vyloučení: 3:2.
Bez využití.
Střely na branku: 24:38 (5:10, 9:13, 10:15).

ZÁPAD – VÝCHOD 7:5 (2:2, 1:1, 4:2)

Branky a nahrávky: 3. Svoboda, 13. F. Novák (Tománek), 30. Tománek, 35. J. Novák (Tománek, Maxa), 36. Kamas (F. Novák, Svoboda), 39. F. Novák, 45. Choma – 12. Koryčanský (Byrtus, Weiss), 14. Weiss (Hrček), 26. Frömel (Ryšavý), 37. Hrček (Byrtus), 44.  Pekr (Byrtus).
Rozhodčí: Kašpar – Hromádka, Klouda.
Vyloučení: 3:2.
Využití: 1:0.
V oslabení: 2:1.
Střely na branku: 40:28 (15:10, 10:10, 15:8).

STŘED – ZÁPAD 6:3 (3:1, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. Studnický, 8. Skyba (Hečko), 9. Kachlíř (Katolický), 16. Hečko, 17. Huk (Kachlíř), 41. Katolický (Burda) – 11. Kamas, 25. Tománek (Kůrka, Vladař), 39. F. Novák (Krajdl).
Rozhodčí: Fiksa – Hromádka, Kašpar.
Vyloučení: 2:3.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 38:19 (14:5, 11:6, 13:8).

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Střed 2 1 0 0 1 9:7 3
2. Západ 2 1 0 0 1 10:11 3
3. Východ 2 1 0 0 1 9:10 3

Soupisky výběrů

Západ

Brankáři:
Sebastian Charvát (Liberec), Pavel Racek (Kolín).

Obránci:
Vojtěch Hora, Václav Nedorost (oba Mladá Boleslav), Marek Jílek (Karlovy Vary), Jiří Kamas (Škoda Plzeň), Pavel Kůrka (Chomutov), Jan Šafařovský (Ústí nad Labem).

Útočníci:
David Choma, Dominik Krajdl, Jiří Svoboda (všichni Liberec), Jan Vladař (Litvínov), Jiří Maxa, Matěj Tománek (oba Škoda Plzeň), Jiří Novák (Rytíři Kladno), Filip Novák (Chomutov), Michal Kváš (Ústí nad Labem).

Realizační tým:

Trenéři: Vladimír Domin, Luboš Holoubek
Vedoucí týmu: Vít Trubička
Kustod: Zdeněk Vojtěchovský

Střed

Brankáři:
František Poletín (Slavia Praha), Dominik Pavlíček (Hronov).

Obránci:
Jakub Vaněček, Lukáš Kachlíř (oba Havlíčkův Brod), Daniel Skyba (Slavia Praha), Adam Burda (Sparta Praha), Daniel Pavlík, Karel Studnický (oba Hradec Králové).

Útočníci:
Petr Tomek, Josef Holejšovský (oba Havlíčkův Brod), Martin Hečko (Lvi 2009), David Huk, Adam Keller (oba Slavia Praha), Filip Kinter (Střelci Jindřichův Hradec), Filip Brzák (Hradec Králové), Šimon Katolický (Žďár nad Sázavou), Matěj Novák (Pardubice).

Realizační tým:

Trenéři: Libor Pivko, Jakub Venc
Vedoucí týmu: Jakub Venc
Kustod: Zdeněk Vojtěchovský

Východ

Brankáři:
Sebastian Žižka (Vsetín), Matyáš Javorek (Třinec).

Obránci:
Jakub Daněk (Kometa Brno), Ondřej Ruml (Břeclav), Dominick Radim Byrtus (Třinec), Vítězslav Glos (Opava), Vojtěch Frömel (Berani Zlín),

Útočníci:
Jan Hrček (Frýdek-Místek), Jiří Koryčanský, Dominik Řípa, Tobiáš Sekanina (všichni Olomouc), Tomáš Pekr, Matěj Ryšavý (oba Přerov), Michal Šebesta (Vítkovice), Petr Brodecký (Warriors Brno), Matěj Weiss (Opava), Lukáš Malý (Vsetín).

Realizační tým:

Trenéři: Rudolf Cakl, Jaroslav Vaněk
Vedoucí týmu: Tomáš Jankovič
Kustod: Zdeněk Vojtěchovský

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz