Svoboda po zranění: Jsem od sebe zvyklý na víc. Vítkovice čekají pohovory

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

16. listopadu 2020, 16:33

Jan Šimek

Pět minut před koncem třetí třetiny drželi dvoubrankové vedení a nic nenasvědčovalo žádným komplikacím. Rostislav Marosz ale zbytečně sekl Adama Gajarského mezi nohy, dostal trest na pět minut plus do konce utkání a bylo zle. Kometa v dlouhé přesilovce vyrovnala a duel nakonec obrátila v nájezdech.

„Víme, že Brno má dobré přesilovky. Na to, že začínám, toho na mě bylo moc. Kdyby to bylo v pokročilejší části sezony, jsem schopen to zavřít sám. V hlavě jsem si na to věřil, ale dali dva góly. Nevyšlo to, škoda,“ lituje Miroslav Svoboda.

„Ztráta nás mrzí, ale extraliga je tak dlouhá soutěž. Na začátku je důležité hlavně bodovat, což se nám daří. Teď jedeme do Liberce, kde chceme získat další body,“ dodává vítkovický gólman jedním dechem.

Ostravanům zlomila vaz nedisciplinovanost. „Je to hokej. Snažím se dělat svou práci, ale mám problém sám se sebou, takže to moc neřeším. Kolik faulů, tolik faulů. To si musí zhodnotit trenéři,“ nepouští se do žádných velkých hodnocení. 

Zato asistent vítkovického kouče Trličíka Darek Stránský má jasno. „Ne herně, ale výsledkově jsme si prohráli zápas vlastní nedisciplinovaností. Zatím jsme si utkání jen krátce zhodnotili, jak máme zvykem, ale teď v emocích nikterak konkrétně. Myslím, že určitě budou následovat pohovory,“ prozrazuje.

Pětadvacetiletý gólman se do hry vrátil po zranění. „Teď jsem začal chytat. Jsem rád, že stojím a soustředím se na sebe. Soupeře moc neřeším. Nechci hodnotit tým, můžu mluvit jen za sebe, ale bohužel máme jen bod,“ mrzí Svobodu.

Jistotu získává postupnými krůčky. V neděli to dlouho vypadalo, že by mohl pomýšlet i na čisté konto, jenže nakonec z toho není nic. „Jsem od sebe zvyklý víc, což asi víte. Snažím se na tom pracovat s Průšou, na ledě je se mnou i René Urbánek z mládeže. Snažím se všechno dohnat, abych byl připravený tak, jak jsem zvyklý,“ uzavírá.

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz