Tak přece! Kometa hlásí návrat obránce, který v roce 2017 pomohl k titulu

Foto: Jiří Grulich, hc-kometa.cz

27. ledna 2021, 12:02

Václav Jáchim

V minulých dnech se o tom spekulovalo, pak debaty o příchodu Petera Tršky do Komety poněkud utichly. Ale nakonec je návrat zkušeného slovenského beka skutečností, brněnský klub to potvrdil na svém webu.

Majitel a hlavní kouč Libor Zábranský se snaží vyladit kádr pro zbytek sezony, v posledním týdnu přestupního termínu přivádí do týmu bojovníka, který to v Kometě dobře zná. Peter Trška poprvé posílil Brno v ročníku 2016-17, tehdy dorazil z Mladé Boleslavi, v tom následujícím pak pomohl k mistrovskému titulu.

Osmadvacetiletý rodák z Ilavy se posléze rozloučil a přesídlil do Vítkovic, kde strávil tři kompletní sezony a také větší část té letošní. Trška sehrál poslední zápas za vítkovický tým 5. ledna proti Liberci, načež podobně jako Jan Štencel v klubu skončil a od té doby nikde nepůsobil.

Nyní je jasné, že účastník mistrovství světa 2017 dokončí ročník v Kometě. Libor Zábranský před časem připustil, že by měl o služby slovenského beka zájem, situace ovšem měla svůj vývoj. Hodně ji ovlivnily nejasnosti kolem Ondřeje Němce, jenž nakonec brněnský klub opustil. A Kometa tedy bere do kádru Tršku.

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

Trška přiznal, že návrat do Komety ho hodně lákal. „Svému agentovi jsem říkal, že co se týče České republiky, Kometa je pro mě priorita. Znám zdejší prostředí, mám na Kometu skvělé vzpomínky, líbí se mi město," řekl webu brněnského klubu.

Důrazný bojovník sehrál v letošní Tipsport extralize zatím 25 utkání, vstřelil gól a přidal dvě nahrávky. Mezi tuzemskou elitou hraje od podzimu 2014, kdy posílil Mladou Boleslav. Trška předtím působil ve Skalici či ve Slovanu Bratislava, hrával také za mládežnické týmy Vsetína.

V české nejvyšší soutěži má celkem na kontě 302 utkání, 22 branek a 73 nahrávek. Dres Komety po odmlce znovu oblékne patrně už v pátek, kdy se představí v utkání 40. kola na ledě Třince.

Kádr HC Kometa Brno

Brankáři:
Pavel Jekel, Lukáš Klimeš, Karel Vejmelka.

Obránci:
Michal Barinka, Tomáš Bartejs, Ralfs Freibergs, Michal Gulaši, Rhett Holland, Daniel Kowalczyk, Filip Král, Radek Kučeřík, Jan Mlčák, Stanislav Svozil, Peter Trška, Petr Zámorský.

Útočníci:
Dávid Bondra, Jakub Brabenec, Filip Dvořák, Adam Gajarský, Petr Holík, Jakub Klepiš, Michal Kunc, Silvester Kusko, Jakub Malý, Peter Mueller, Vojtěch Němec, Karel Plášek, Daniel Rákos, Peter Schneider, Vojtěch Střondala, Jan Süss, Matěj Svoboda, Tomáš Šoustal, Jakub Valský, Tomáš Vincour, Martin Zaťovič.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz