Takhle slaví postup ve Švédsku! Kustod se svlékl a pěkně to rozbalil

11. dubna 2019, 16:36

Václav Jáchim

Že jsou Švédové chladní Seveřané? Kdepak, kustod týmu Oskarshamn IK se pořádně rozpálil. Jeho tým vyhrál rozhodující sedmý duel baráže se soupeřem z Timra a vybojoval historický postup do elitní SHL, což si Benny Boqvist poté náležitě vychutnal.

Kustodovi je pouhých čtyřiadvacet let, postup prožíval emotivně. Svlékl se do půl těla, na ledě i poté v kabině neskutečně řádil. Tenhle chlápek hokej nikdy nehrál. „Vidět mě na bruslích, to je zážitek," směje se v rozhovoru pro deník Aftonbladet. Ale k milovanému sportu si našel cestu jinak.

Jako velmi mladý se přihlásil na výpomoc do malého hokejového klubu, později povýšil k dospělým. V týmu Oskarshamnu se stará o výstroj a o veškeré pohodlí hráčů. „Jsem ve zvláštní komunitě, ve skvělém týmu. Z toho mám radost a pocity štěstí," hlásí. 

Jeho postupová oslava je originální, ovšem nikoli ojedinělá. Benny se toho nebál už po předchozích bitvách. Někdo ho má za šaška, jiný oceňuje, jak spontánně se dokáže radovat. „Hokej je skvělá hra. Mně nešla, ale strašně mě baví," potvrdil. Už jako desetiletý klub si hledal na internetu hokejové klipy, ovšem do vyhledávačů nepsal "Forsberg" nebo "Sundin", nýbrž "kustod" či "masér". 

Benny se poznal s Johanem Bondem, který stejnou práci dělá v Leksandu. Dneska jsou kolegové a také rivalové. Boqvist u Bondeho absolvoval stáž, po letech se na něj usmálo štěstí. Dostal se k mládeži v Leksandu, legendární brankář Tommy Salo Bennyho oslovil,  jestli by neměl zájem pracovat na tamní hokejové škole. Odtud následně vedla cesta k hráčům Oskarshamnu, díky postupu je teď z Bennyho kustod týmu elitní SHL!

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz