TELH je po podpisu Dynama kompletní! Mistr začne v Plzni, Hradec na Kometě

HC Škoda Plzeň vs. HC Oceláři Třinec | Foto: hcplzen.cz

17. května 2023, 14:43

hokej.cz

Elitní tuzemská soutěž má schválenou termínovou listinu pro sezonu 2023/24. Na valné hromadě APK LH v Ropici u Třince navíc kluby dovolily člena představenstva APK LH a především došlo k finalizaci postoupení marketingových práv všech klubů na APK LH, jejím výhradním marketingovým partnerem pro nadcházející období pěti sezon bude BPA sport marketing a.s.

Na úterním jednání valné hromady APK LH podepsali zástupci HC DYNAMO PARDUBICE smlouvu o dočasném postoupení marketingových práv spojených s klubem na APK LH. Podpis této smlouvy je podmínkou účasti v extralize a garantuje převedení vybraných marketingových práv všech extraligových klubů na společnost BPA sport marketing, která je výhradním marketingovým partnerem Tipsport extraligy ledního hokeje. Pardubice jsou posledním extraligovým klubem, který svůj podpis připojil. Ostatní kluby čekaly na tento krok více než rok a půl.

Pardubice v tomto období mimo jiné nechaly smlouvu přezkoumat odborníky z Úřadu pro hospodářskou soutěž, kteří neshledali na smlouvě a procesu žádné pochybení či porušení antimonopolních pravidel. Marketingová práva jsou tak všemi kluby TELH na APK LH postoupena do konce sezony 2027/28.

„Po podpisu z pardubické strany jsem velmi rád, že se už nyní můžeme soustředit na další rozvoj soutěže. Nebylo to příjemné čekání, ale věříme, že nás čeká v následujícím pětiletém období úspěšná spolupráce se stejným cílem, dál posouvat extraligu,” dodává prezident APK LH Jan Tůma.

Generální manažer BK Mladá Boleslav se stal prezidentem APK LH na konci dubna letošního roku, předtím byl členem představenstva asociace. Na postu prezidenta vystřídal Aleše Pavlíka, který po 11 letech ve funkci rezignoval. Na úterní valné hromadě APK LH byl na tímto posunem uvolněné místo v představenstvu APK LH zvolen jako jeho nový člen Petr Vosmík z klubu HC Sparta Praha.

„Nebylo to příjemné čekání, ale věříme, že nás čeká v následujícím pětiletém období úspěšná spolupráce se stejným cílem, dál posouvat extraligu.”

APK LH je organizace, jejímž účelem je řízení a rozvoj Tipsport extraligy, stejně tak zastupování jejich účastníků. Členy APK LH jsou všichni účastníci české nejvyšší soutěže a představenstvo nyní tvoří Jan Tůma, Prokop Beneš, Ctibor Jech, Aleš Kmoníček a nově právě Petr Vosmík.

Valná hromada APK LH také schválila termínovou listinu dalšího ročníku Tipsport extraligy ledního hokeje. Ta bude 31. ročníkem české nejvyšší hokejové soutěže, začne na všech extraligových stadionech v pátek 15. září. Mistrovský Třinec zajíždí na led Plzně, stříbrný Mountfield HK hraje na Kometě, třetí Pardubice přivítají Litvínov. Složení mužstev se pro další ročník nemění, v baráži ligovou příslušnost uhájili Rytíři Kladno.

Program 1. kola TELH – 15. září

HC Sparta Praha – Banes Motor České Budějovice
HC Olomouc – Rytíři Kladno
HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Energie Karlovy Vary
HC ŠKODA Plzeň – HC Oceláři Třinec
Bílí Tygři Liberec – BK Mladá Boleslav
HC DYNAMO PARDUBICE – HC VERVA Litvínov
HC Kometa Brno – Mountfield HK

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz