To snad není možné! říkal si Michal Kovařčík po kuriózní zvonkohře

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

24. března 2022, 8:44

Adam Bagar

Hokejisté Třince zvládli i třetí urputnou bitvu s Vítkovicemi, podruhé za sebou zvítězili 2:1 a už ve čtvrtek mohou v Ostravar Aréně slavit bleskový postup do semifinále.

Třetí zápas série rozsekla kuriózní branka. Michal Kovařčík si vybruslil do dobré střelecké pozice, předvedl však neuvěřitelnou zvonkohru, když puk po jeho střele orazítkoval obě tyčky i břevno Stezkovy branky a odrazil se do brankoviště.

Tam však o brusli dojíždějícího obránce Davida Musila zamířil do prázdné vítkovické klece. Třinecký zadák stál včas na správném místě a teprve svou druhou extraligovou trefou v play off zajistil Ocelářům vítězství 2:1 a vedení 3:0 na zápasy.

„Brácha mi to dal dobře z obranného pásma a šli jsme dva na jednoho. Nesty (Andrej Nestrašil, pozn. red.) se tlačil do brány, ale zkusil jsem něco jiného než klasickou střelu,“ líčil po zápase Michal Kovařčík, který to udělal velmi dobře.

Aleše Stezku vytáhl z brány, ale v zakončení měl nehoráznou smůlu. „Když jsem slyšel cinkat tyčky, říkal jsem si, že to snad není možné! Ale naštěstí tam David byl. Bylo by šílené, kdyby z tohoto nepadl gól,“ dodal mladší z bratrů Kovařčíkových.

Zápasy jsou v podstatě jako přes kopírák. Pokaždé se dlouho čeká na gól. Ten dá jako první Třinec a raduje se z těsné výhry. Každý zápas přinesl jen tři trefy do černého. Ale na to, jak málo jich padá, k vidění jsou i hodně netradiční branky.

„Gól je prostě gól. I takové k hokeji patří.“

„Gól je prostě gól. Minule skórovaly Vítkovice po odrazu od mantinelu, tentokrát jsme se po šťastném odrazu od brusle Davida Musila prosadili my. Takové góly k hokeji zkrátka patří,“ měl jasno po vítězství 2:1 třinecký trenér Václav Varaďa.

„Souhlasím s Vencou. Vůbec nezáleží, kdo a jak dá gól. Takové odrazy k tomu patří. Je to taky o štěstí, o kterém málokdo rád mluví. Jednou vás to trefí, podruhé ne, to je ta hrana úspěchu či neúspěchu,“ přidal vítkovický kouč Miloš Holaň.

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz