Ton se poprvé trefil. Potřebuju ještě odehrát víc zápasů, hlásí

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

13. ledna 2016, 7:36

Michal Kuba

Brněnská Kometa doma porazila chomutovské Piráty a posunula se na sedmé místo. Premiérová trefa v letošní sezoně neminula Petra Tona, který otevřel účet zápasu. Až druhý gól večera připadl na konto Jana Hrušky, ten byl nakonec rozdílovým. O ještě lepší postavení v tabulce bude Brno bojovat v neděli na ledě šesté Boleslavi.

Na první trefu se čekalo až do šestatřicáté minuty. Petr Ton hledal přihrávkou spoluhráče Hrušku, který byl původně ohlášen jako autor branky. Později vyšlo ale najevo, že první trefu letošní sezony si ve třetím utkání po návratu z marodky připíše ostrostřelec Ton. „Nebyl jsem si jistý, jestli je můj. Honzovi jsem říkal, ať to neřeší. Pro nás to byl v tu chvíli důležitý gól. Já mu stejně přihrával, jelikož po mě brankář vyjel a byli tam navíc dva beci,“ líčí situaci Petr Ton.

„Honzovi jsem už před sezonou prorokoval, že se mu bude střelecky dařit. Doufal jsem, že s ním odehraji více zápasů,“ prozrazuje. Hruška letos prožívá dobrý rok. Nejen že umí gól dát, ale umí ho i připravit. „Je dobře, když v týmu je více hráčů, kteří umí dát během sezony přes dvacet branek,“ těší dvoubodového hráče utkání.

Chomutovští Piráti měli několik nebezpečných výpadů a možností skórovat do brněnské klece, ve městě pod Špilberkem se ale radovali jen jedenkrát. „Musíme hodně poděkovat Marku Čiliakovi, který nás podržel v mnoha momentech. Po gólu na 3:1 už byla na týmu vidět síla a odhodlanost náskok udržet,“ říká křídlo první formace.

Kanonýr nastoupil teprve ke třetímu utkání po dlouhém zranění. „Hokej hraju už nějaký pátek a vím, že abych se dostal zpátky na svůj level, musím odehrát takových zápasů ještě pár. Víc než moje první trefa mi pomůže, abychom byli víc na puku, tvořili hru a měli víc nebezpečných šancí,“ míní Ton.

„V Třinci jsme vyhráli 2:1, v Brně 3:1, to hodně pomáhá na psychiku.“

V letošním kalendářním roce hrál modrobílý celek už čtyři zápasy a vybojoval devět bodů. Postupně tak tým Aloise Hadamczika šplhá extraligovou tabulkou nahoru. „V Třinci jsme vyhráli 2:1, v Brně 3:1, to hodně pomáhá na psychiku. Teď bojujeme o místo v první šestce a jsem rád, že mohu být součástí vítězného týmu,“ tvrdí hrdě odchovanec Kladna. „Naše výhry se rodí hrozně těžce. Tři body se ale počítají stejně, jako kdybychom vyhráli o pět branek,“ dodává Petr Ton.

Není divu, že po utkání brněnští fandové skandovali jeho jméno. „Potěšilo mě to, už to dlouho nebylo,“ vtipkuje. Brněnský útočník zatím stále hraje s celoobličejovým ochranným štítem, který by rád co nejdřív sundal. „O víkendu musím jít na kontrolu, ale možná bych v Mladé Boleslavi mohl hrát už bez něj,“ říká na závěr.

Sestřih utkání Kometa Brno – Chomutov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz