TOP 10 přestupů ve 2. lize

23. července 2023, 13:10

Marek Hedbávný

Loni třetí nejvyšší soutěži vládlo Znojmo, letos bude souboj o postup otevřenější. Zvučné posily ohlásily Letňany, na vzestupu je Havířov a tradičně ambiciózní bude Chomutov s Táborem.

Michael PETRÁSEK (G, 31 let, Přerov → Děčín)
Loňský ročník musel kvůli vážným zdravotním potížím vynechat. Spíš než v návrat k hokeji hlavně doufal, že velké bolesti poleví a bude mít normální život. Petráskův stav se ale postupně zlepšoval natolik, že je nyní schopný zase sportovat: do někdejší formy se pokusí dostat v mateřském Děčíně.

Tomáš VALENTA (O, 31 let, Prostějov → Havířov)
Hokejový život umí být vrtkavý. Není to jen případ výše zmíněného Petráska, ale také Tomáše Valenty. Touto dobou před dvěma lety hrál stabilně extraligu za Olomouc, pak ovšem zažil rychlý kariérní sešup: vybouchl na hostování v Havířově, k dřívějšímu ideálu měly daleko i Valentovy výkony v Jihlavě a Prostějově. Nyní tak míří až do druhé ligy. V ní může hráč jeho kvalit dominovat.

Ján NIKO (O, 32 let, Kolín → Letňany)
Letňany přivedly i jiná velká jména, třeba extraligou ošlehané Jiřího Drtinu s Jakubem Sklenářem, Niko je nicméně stále na vrcholu sil. Však ještě letos patřil o patro výš k velmi ceněným všestranným bekům: umí přispět k produktivitě, navíc zvládá i defenzivní činnosti v čele s oslabením a blokováním střel.

Lukáš ENDÁL (Ú, 36 let, Tábor → Havlíčkův Brod)
Velký návrat! Lukáš Endál po pěti letech znovu oblékne havlíčkobrodský dres. Tentokrát ale v jiné roli, bude totiž hrajícím manažerem: společně s dlouholetým parťákem Miroslavem Třetinou se chopili řízení tamějšího klubu. Vyvedou ho z druholigového průměru zpátky mezi špičku?

Kamil BŘÍŠKA (Ú, 34 let, Benátky nad Jizerou → Kobra Praha)
Bříška se stane nejproduktivnějším hráčem v novodobé druholigové historii, aktuálně má 697 bodů ve 479 zápasech a na doposud vedoucího Michala Oliveriuse ztrácí pouhé dva body. To může hráč Bříškových kvalit smáznout za jednu třetinu.

David KLIMŠA (Ú, 34 let, Frýdek-Místek → Havířov)
Uplynulou sezonu v Havířově využili ke stabilizaci klubu, nyní pozvolna začnou navyšovat ambice. Příslibem lepších zítřků je kromě podpisů Tomáše Valenty nebo Lukáše Bednáře také návrat ztraceného syna Davida Klimši. V minulé dekádě patřil k nejspolehlivějším střelcům v Chance lize.

Pavel MRŇA (Ú, 34 let, Slavia Praha → Letňany)
I o patro výš, když měl svůj den, dokázal být Pavel Mrňa dominantní. Silový křídelník těží hlavně ze své ojedinělé střely – má na to být nejlepším kanonýrem soutěže.

Jiří PŮHONÝ (Ú, 30 let, Pardubice B → Žďár nad Sázavou)
Když hrál ve druhé lize naposledy, blýskl se 94 body v 59 utkáních a vystřílel Dvoru Králové historický postup do finále. Loni měl Žďár nad Sázavou problémy se záchranou, nyní i díky Půhonému věří v klidnější rok.

Jiří HOZÁK (Ú, 26 let, Letňany → Benátky nad Jizerou)
Hozák byl v uplynulé sezoně nejproduktivnějším hráčem Letců, kteří doletěli až do finále. V Benátkách se potká hned se třemi dalšími parťáky z Letňan: brankářem Jaroslavem Brázdilem, obráncem Ivanem Lytvynovem a útočníkem Dominikem Řepíkem.

Petr ERET (Ú, 24 let, Příbram → Chomutov)
Eret přichází do ambiciózního Chomutova s vizitkou druhého nejproduktivnější hráče loňské sezony: ve 42 zápasech nasbíral fantastických 70 bodů. I díky Eretově podpisu jsou Piráti aktuálně největším favoritem na postup.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz