Potvrzeno! Vladimír Růžička bude trénovat ve 2. lize

Foto: Jan Jindra, hcverva.cz

19. července 2023, 15:26

Ondřej Mach

Po měsíci spekulací je to oficiální. Bývalý reprezentační trenér Vladimír Růžička převezme druholigové Ústí nad Labem, klub jeho angažování oznámil prostřednictvím webových stránek.

„Jako severočeského patriota mě zaujala možnost pomoci v našem regionu Slovanu,“ povídá Růžička. 

„Klub pracuje ve skromných podmínkách, což mně dává v současnosti smysl. Přál bych si, aby se po sportovní i ekonomické stránce vrátil tam, kam patří,“ avizuje jeden z nejuznávanějších koučů české historie.

Ústí nad Labem se roky řadilo k tradičním účastníkům první ligy, loni v březnu ale klub potkal sestup o patro níž. Nedávno se zároveň potýkal s citelnými finančními problémy.

„Jako severočeského patriota mě zaujala možnost pomoci v našem regionu Slovanu.“

Zachránit místní hokej po boku jednatele Vladimíra Evana zkouší nový sportovní ředitel Miroslav Kanis. Pomoct k tomu má také Růžička, který nechyběl u mítinků se zástupci města a možnými mecenáši.

„Z jednání mám dobrý pocit. Já osobně dál jednám s potencionálními partnery a věřím, že podpoří naši myšlenku,“ hlásí Růžička.

Kapitán zlatého olympijského výběru z Nagana naposledy stál na střídačce Litvínova, během podzimu však neustál nejhorší vstup do základní části v historii. Vedení došla trpělivost a zkušeného kouče odvolalo.

Později vypomáhal litvínovskému dorostu, ani tam ale nevydržel dlouho. Od konce ledna byl bez práce, u tamní mládeže skončil čtyři měsíce před svými šedesátými narozeninami.

„Určitě se těším, rád pracuji s mladými hráči.“

Růžička ale bez hokeje moc dlouho být nedokáže, teď má před sebou novou misi. „Určitě se těším. Rád pracuji s mladými hráči, i když je potřeba mít v mužstvu zkušenost,“ podotýká v interview pro slovanusti.cz.

Společně se sportovním ředitelem Kanisem tedy může začít budovat tým k obrazu svému. „Uvidíme, jak se budou jednotliví hráči projevovat na ledě. Důležití klíčoví hráči jsou již zasmluvněni,“ uzavírá Růžička.

A mimochodem, v pozici ústeckého trenéra střídá svého parťáka z Nagana – Jana Čalouna. V západní skupině 2. ligy kromě toho narazí na Chomutov, který v minulosti protáhl do semifinále extraligy.

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz