Třída a bída: Okál, Pospíšil a Mrňa se trápí

Tomáš Pospíšil. | Foto: David Peška, beranizlin.cz

Zdeněk Okál, Tomáš Pospíšil (na fotce) a Pavel Mrňa v létě patřili k nejvýraznějším posilám svých týmů, úvodní čtvrtina základní části je ale nezastihla v dobré formě. Od takto zkušených útočníků se čeká podstatně vyšší produktivita.

Třída

Šumperská efektivita
Draci jsou sice na spodku tabulky, pojetí jejich hokeje je ale pro oko nezávislého hokejového fanouška opravdu zábavné. Zápasy totiž mnohdy končí divokým výsledkem – Šumperk sice inkasoval suverénně nejvíc branek v lize, současně jich ale spoustu dal. S 51 góly ze sedmnácti zápasů je třetí v soutěži, po Litoměřicích a Porubě. Draci mají v první pětce kanadského bodování hned dva zástupce: Jiřího Průžka s Davidem Bartošem, oba získali po dvaceti bodech.

Jihlava dostává soupeře pod tlak
Dukla se po špatném startu zvedá a už je na dostřel vedoucí Porubě. Jihlava má v Chance lize nejlepší poměr (56,75 %) střeleckých pokusů pro (963) a proti (734), a to s výrazným – takřka tříprocentním – náskokem před Prostějovem. Nejpilnějšími ostřelovači jsou Tomáš Harkabus, Otakar Šik a Patrik Miškář, všichni už mají přes 70 individuálních střeleckých pokusů (tj. součet střel na branku, střel mimo a střel zblokovaných soupeřem).

Hořanský opět defenzivní jistotou
Jediným prvoligovým hokejistou, který při hře 5 na 5 odehrál alespoň sto minut a ještě nebyl u inkasované branky, zůstává vsetínský útočník Adam Hořanský. S ním na ledě naopak Vsetín skóroval hned pětkrát. On sám k týmové produktivitě přispěl dvěma góly.

Adam Hořanský.

Adam Hořanský. | Foto: Dušan Karlík, hc-vsetin.cz

Bída

Skvěle v defenzivě, ale...
Směrem dozadu sice patří Zdeněk Okál k nejspolehlivějším útočníkům v Chance lize (v rovnovážném stavu byl dosud jen u dvou inkasovaných branek), ale... Od takto zkušeného hráče to přece jen chce i produktivitu. A tu zatím Okál v Přerově nemá: v deseti zápasech získal jedinou asistenci.

Pospíšil stále čeká na gól
Zlín je největším zklamáním úvodních dvou měsíců sezony. Vůbec se zatím nedaří ani jeho velké letní posile Tomáši Pospíšilovi, jenž ve čtrnácti zápasech ještě nedal gól a asistoval pouze u dvou branek. Potřebuje víc střílet, vždyť na branku zatím vyslal pouze třináct ran. Jeho ice time dokonce poslední kola klesl k deseti minutám.

Kanonýr Mrňa se hledá
Pavel Mrňa je zvyklý dávat okolo patnácti gólů za základní část, právě střela bývá označována za jeho největší přednost. Letní přesun do Slavie mu ale zatím nesvědčí: ve dvanácti utkáních se zmohl na dva body (1+1). Na rozdíl od Pospíšila mu ale nelze upřít střelecká snaha, v Mrňově případě jsou tedy naděje na zlom a na postupný vzestup oprávněnější.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz