Trvaj oslavil první nulu rybičkou: Chtěl jsem to mít rychle za sebou

Foto: hc-olomouc.cz

29. prosince 2014, 11:00

Jan Šimek

Olomoucký gólman Jiří Trvaj není žádný šoumen. Po výhře nad Libercem a tedy i ukončení černé série čtyř proher v řadě se však dokázal pořádně rozvázat. Vyprodaný zimák hromově skandoval jeho jméno a čtyřicetiletý veterán, který vychytal první čisté konto v letošní sezoně, se kotli Hanáků odměnil exhibiční rybičkou. „Víc než má nula jsou ale důležité tři body, protože je to už dlouho, co jsme naposledy vyhráli,“ tvrdí skromný hrdina Trvaj v rozhovoru pro hokej.cz.

Mora ukázala stopku šňůře čtyř porážek v řadě a po soustředěném výkonu zdolala Bílé Tygry fotbalově 2:0. „Potřebovali jsme vyhrát a za výkon, který jsme předváděli v celém zápase, jsme si vítězství zasloužili,“ říká Jiří Trvaj, který si z nepříznivé série čtyř porážek v řadě velkou hlavu nedělal: „Stane se, tohle potká každý mančaft. Člověk věděl, že jsme dlouho nevyhráli, ale jdeme zápas od zápasu jako na začátku sezony.“

V čem se Olomouc zlepšila oproti posledním nezdarům? „Nechci říct, že jsme předtím nebojovali, ale nyní na nás byla bojovnost patrnější. Do soupeře jsme se od začátku tlačili, všichni bojovali naplno, a proto je pro nás výsledek příznivý,“ myslí si čtyřicetiletý matador.

„Celý zápas jsme hráli výborně dopředu i dozadu. Liberec jsme až na přečíslení ve druhé třetině nepouštěli do žádných vyložených šancí. Všechny střely jsem viděl, takže nebyl problém je chytit,“ dodává.

Zraky hanáckých fanoušků se ve třetí třetině upíraly právě na Trvaje. Ten měl totiž spoustu práce především v libereckých přesilovkách. A kdo pravidelně navštěvuje zápasy Kohoutů dobře ví, jaké drama umí Mora „vyrobit“ v posledních minutách utkání.

„Závěr je vždycky ošidný, navíc za stavu 2:0 osm minut do konce. Stačí, aby padl jeden gól, a všechno je jinak. Nechali jsme se zbytečně vyloučit a soupeři dali šanci zápas zdramatizovat. Kluci ale oslabení výborně odbránili, k ničemu vážnějšímu jsme Liberec nepustili a zápas v klidu dohráli,“ popisuje havířovský rodák.

„Tak to vůbec, že bych nuly nějak počítal. I kdybychom vyhráli 2:1, pořád bychom získali tři body. Chtěl jsem utkání vychytat s nulou, aby se zbytečně nezdramatizovalo nebo nedej bože něco horšího,“ vysvětluje Trvaj.

Ten se po závěrečné siréně prezentoval efektní rybičkou směrem k olomouckému kotli. „Hlavně jsem myslel na to, abych to měl rychle za sebou,“ směje se brankářský veterán, jehož jméno několikrát vyvolávali domácí příznivci. „Je to něco krásného, co potěší. Fanouškům patří dík, fandili od první do poslední minuty,“ uzavírá Jiří Trvaj.

Sestřih utkání HC Olomouc – Bílí Tygři Liberec:

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz