Ukázali jsme sílu, těší Flynna. Vyrovnávací branku trefil „naslepo“

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Výsledková houpačka Mladá Boleslavi pokračuje. V úterním 55. kole ale Bruslaři proti Hradci Králové ukázali, že dokud nezazní závěrečná siréna, zápas není ztracen. A to ani proti aktuálnímu lídrovi extraligy. Středočeši totiž vyrovnali necelých pět minut před koncem základní hrací doby a za prohru 2:3 po nájezdech brali bod.

Favorit byl už před startem utkání jasný. O to větší satisfakce mohla pro Středočechy být, když po úvodním dvacetiminutovce odcházeli do kabin za bezbrankového stavu, přestože hradečtí vyslali na Krošelje třikrát tolik střel.

„Jsme rádi, že jsme se dokázali vrátit do zápasu. Ze začátku to nevypadalo nejlíp, ale ukázali jsme sílu,“ těší Oscara Flynna. Boleslav v polovině utkání prohrávala o dvě branky.

Dvaadvacetiletý útočník však spasil veškeré naděje na bodový zisk, když necelých pět minut před závěrečným gongem srovnal stav na 2:2. „Nejdřív to vypadalo, že dostaneme gól. Najmy (Ondřej Najman, pozn. red.) u modré čáry vybojoval puk a hodil mi ho. Jeli jsme s Honzou Grimem dva na jednoho, viděl jsem, že by nahrávka nemusela vyjít. Zavřel jsem oči. Se štěstím mi to tam propadlo,“ popisuje gólovou situace Flynn.

„Zavřel jsem oči. Se štěstím mi to tam propadlo.“

Středočeši mohli rozhodnout v prodloužení, kdy při přesilové hře na Davida Šťastného zívala prázdná klec, jenže boleslavský kanonýr puk namířil mimo tři tyče. Nakonec došlo až na nájezdovou loterii. Ta Mladé Boleslavi nevyšla podle plánu. „Urvali jsme důležitý bod. I když to nevyšlo, jsem rád za týmový výkon,“ sděluje domácí osmaosmdesátka. 

Přestože v penaltovém rozstřelu Gašper Krošelj třikrát inkasoval a na čtvrtou sérii byl vyměněn Růžičkou, měl velký podíl na zisku bodu. Soupeři na něj vyslali hned 43 střel. „Je vidět, že si Hradec věří, jsou právem na prvním místě, ze slotu byli nebezpeční. Gašpi výborně zachytal. Díky němu bereme bod,“ poznamenal boleslavský mladík.

„Soustředíme se na náš výkon. Když budeme hrát, co chceme, budeme úspěšní.“

 Na napěchovanou tabulku, ve které se Mladá Boleslav drží zuby nehty na devátém místě, nekouká. „Soustředíme se na náš výkon. Když budeme hrát, co chceme, budeme úspěšní,“ uzavírá.

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz