V Kotlině unikal čpavek, na Lapači řádil kouč. Dynamo vs. Kometa 12:0!

Foto: hcpce.cz

15. září 2015, 14:19

Adam Bagar

Elitní mládežnické soutěže – DHL Extraliga juniorů, NOEN Extraliga staršího dorostu a ELIOD Extraliga mladšího dorostu – mají za sebou úvodní čtyři kola, v nichž stále osmička mančaftů nepoznala hořkost porážky. Naopak rovných deset týmů dál čeká na první vítězství v novém ročníku, který hned ze startu nabízí množství dvojciferných výsledků, hattricků, vychytaných nul a dalších statistických zajímavostí nebo pikantností. V Havlíčkově Brodě se kupříkladu muselo zrušit nedělní utkání kvůli úniku čpavku.

A prostor znovu dostaly také zástupkyně něžnějšího pohlaví. Opavská útočkyně Klára Hymlárová dokonce jako první z nich v letošním ročníku rozvlnila síť. Její branka však Opavě k bodům nepomohla, z brněnského ledu odjížděla s těsnou porážkou.

Juniorům vládne Plzeň, Litvínov a Třinec dál čekají na výhru

Nejen Tipsport extralize. Plzeňští hokejisté vládnou také nejvyšší juniorské soutěži, ve které jako jediní nenašli v úvodních třech kolech přemožitele. Jen bod na čelo ztrácejí Chomutov a Olomouc. Piráti nejprve uspěli na Slavii a vzápětí doma přehráli Litvínov, když mu nasázeli deset gólů. Parádně si vedla rovněž Olomouc, ta si vyšlápla na dvě tradiční smetánky mládežnického hokeje. Nejprve doma přetlačila, díky 45 úspěšným zákrokům Jakuba Urbische, Třinec a vzápětí šokovala Vítkovice, na jejichž ledě brala vítězství 5:0. K němu olomoucký hrdina přispěl 27 zásahy.

Čistým kontem se zaskvěli ještě vítkovický Michal Wanecki na půdě Zlína či hradecký František Veselý v souboji s pražskou Spartou. Ta naopak prožila týden hrůzy a lehce si musela připadat jako na tenisových dvorcích. 3:6 a 0:6, takové jsou výsledky utkání v Českých Budějovicích a Hradci Králové. Činili se také střelci. Japonec Yuki Miura v kladenském dresu přispěl hattrickem k vítězství nad Karlovými Vary a tři góly nasázel proti Jihlavě také brněnský Petr Kratochvíl. Na první vítězství v nové sezoně dál čekají oba poslední finalisté posledního ročníku Tipsport extraligy.

Sparta a Kometa bez prohry, Zlín zasypal Opavu 70 střelami

V kategorii staršího dorostu si zatím nejlépe vedou Kometa a Sparta. Gólově úrodná však byla střetnutí jejího městského rivala. Slávisté nejprve přehráli, i díky pěti bodům Tomáše Vildumetze, českobudějovický Motor, vzápětí je srazil hattrickem karlovarský Jan Bečka. Čistá konta zase pro změnu přitahovaly zápasy Mladé Boleslavi. Bruslaři díky 29 úspěšným zákrokům Dominika Groha uspěli v Pardubicích, aby potom doma brankově vyhořeli a dovolili tak jihlavskému Danielu Šťastnému vychytat premiérovou nulu. Zajímavé události se děly hlavně ve východní skupině.

Tam zatím roli jakéhosi otloukánka plní nováček z Opavy. Ten dokonce ve Zlíně utrpěl dvanáctibrankový debakl, při němž Daniel Šimonů zapsal hladkou nulu. Naopak jeho "kolega" musel čelit sedmdesátce střeleckých pokusů PSG! A vzápětí si slezský tým nespravil chuť ani proti Porubě, kterou táhnul třígólový Lukáš Irgl. RT TORAX předtím uspěl v Havířově, kde o svém vítězství rozhodl v čase 59:53. Milan Vospálek v tu chvíli zkompletoval hattrick. Zajímavé věci se děly také v Třinci, jenž přes výraznou převahu padl s Olomoucí. A vítkovický Tomáš Kardinál vynuloval Zlín.

Chomutov smetl Ústí patnácti góly, Lauko přispěl osmi body

V elitní soutěži mladšího dorostu stále nepoznalo hořkost porážky pět klubů. Liberec, Hradec Králové, Karlovy Vary, Kladno a překvapivě také Přerov. Za hráče uplynulého týdne se dá označit chomutovský Jakub Lauko, který přispěl nevídanými osmi body k triumfu Pirátů 15:2 nad nováčkem z Ústí nad Labem. Dvojciferný výsledek ještě viděli diváci v Litvínově či Pardubicích. Těm nejvýrazněji přispěl k suverénní výhře 12:0 nad Kometou pětibodový Jiří Bucek. Brno, společně s Opavou, Šumperkem, Havlíčkovým Brodem, PZ Kladnem a Pískem, nadále čeká na první výhru.

Kromě Lauka s Buckem se blýskla hattrickem další šestka hokejistů. Ondřej Dufek a Lukáš Vacín z Litvínova, pardubický Matěj Blümel, sparťan Ondřej Pšenička, třinecký Adam Raška či vsetínský Daniel Paťava. Z gólmanů poté vychytali čistá konta Jonáš Klas z Pardubic, hradecký Daniel Dvořák, liberecký Kristián Novák, Maxim Kučera z Třince nebo zlínský Jakub Kubík. Utkání Havlíčkova Brodu s Mladou Boleslaví muselo být zrušeno z důvodu úniku čpavku v Kotlině, na Lapači pak kouč Warrioru vhodil lahev na led a obdržel trest do konce utkání za nesportovní chování.

DHL Extraliga juniorů

3. KOLO, 4. KOLOTABULKASTATISTIKY

NOEN Extraliga staršího dorostu – Západ

3. KOLO, 4. KOLOTABULKASTATISTIKY

NOEN Extraliga staršího dorostu – Střed

3. KOLO, 4. KOLOTABULKASTATISTIKY

NOEN Extraliga staršího dorostu – Východ

3. KOLO, 4. KOLOTABULKASTATISTIKY

ELIOD Extraliga mladšího dorostu – Západ

3. KOLO, 4. KOLOTABULKASTATISTIKY

ELIOD Extraliga mladšího dorostu – Střed

3. KOLO, 4. KOLOTABULKASTATISTIKY

ELIOD Extraliga mladšího dorostu – Východ

3. KOLO, 4. KOLOTABULKASTATISTIKY

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz