V Porubě končí ministr obrany. Extraligový šampión se vrací k Ocelářům

Foto: Lukáš Bajgar, hcporuba.cz

1. června 2020, 10:58

Václav Jáchim

Hokejistům Poruby odvedl v minulé sezoně skvělé služby, teď se jejich ministr obrany loučí. Patrik Husák obdržel nabídku od Ocelářů, s nimiž loni na jaře slavil mistrovský titul, a hlásí návrat do Třince. Poruba o tom informuje na svých stránkách.

Husák měl původně u ambiciózního účastníka Chance ligy zůstat, Poruba ho potvrdila mezi beky, s nimiž se nadále počítá. Bývalý zadák Sparty, Prostějova a dalších týmů pak ovšem dostal nabídku od Ocelářů a představitelé porubské organizace vyhověli.

„S Patrikem Husákem jsme byli domluveni, že mu v případě extraligové nabídky nebudeme bránit v kariéře. Především bych mu chtěl jménem klubu poděkovat za odvedené služby a za úžasný rok, který s námi strávil. Přeji mu mnoho úspěchu v Třinci," uvedl na klubovém webu generální manažer Pavel Hinner.

Poruba v uplynulých dnech angažovala řadu zajímavých posil, její kádr je na poměry Chance ligy velmi kvalitní. Jako poslední novic byl ohlášen někdejší slovenský reprezentant Lukáš Kozák, jenž dorazil z Popradu podle všeho i v souvislosti s odchodem Patrika Husáka.

Třicetiletý zkušený bek se pokusí prosadit do základní sestavy Ocelářů, případně bude k dispozici jejich farmě ve Frýdku-Místku. Minulá sezona vyšla Husákovi náramně, v 56 utkáních základní části Chance ligy zaznamenal osm branek a vynikajících 32 nahrávek, skvělou měl zejména první část soutěže.

Foto: Lukáš Bajgar, hcporuba.cz

Rodák z Kralup nad Vltavou toho mezi tuzemskými mantinely stihl hodně. Do extraligy nakoukl ve Spartě, přičemž vypomáhal Berounu nebo Litoměřicím. Po odchodu na Slovensko v roce 2014 krátce oblékal dres Trenčína, načež posílil Prostějov. Od Jestřábu putoval do Ústí nad Labem, následovala štace ve slovenských Nových Zámcích.

V létě 2018 se Husák přesunul do Frýdku-Místku, odkud si ho do nejvyšší soutěže vytáhli Oceláři. Pod vedením trenéra Václava Varadi sehrál Husák jeden zápas základní části TELH 2018-19, v play off si pak připsal devět startů. Teď se k extraligovým mistrům z minulého roku zase vrací.

Aktuální kádr HC RT TORAX Poruba 2011

Brankáři:
Frederik Foltán, Jiří Matoušek, Ervins Muštukovs, Marek Slíž.

Obránci:
Filip Dundáček, Tomáš Pastor, Dominik Rudl, Marek Slavík, Petr Šendera, Jakub Teper, Patrik Urbanec, Dušan Žovinec, Lukáš Kozák.

Útočníci:
Jiří Brodek, Lukáš Endál, Daniel Häring, Michal Hlinka, Michal Hotěk, Jan Hudeček, Tomáš Jáchym, Petr Kanko, Jan Káňa, Markus Korkiakoski, Marek Sikora, Petr Stloukal, Marek Špaček, Radim Toman.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz