Ve Varech trénovaly mladé hráčky z regionu, dorazili i Flek s Kulichem

Foto: Daniel Kubelka, hokejkv.cz

Se zajímavým nápadem přišli v Karlových Varech – místní klub pozval na celodenní kemp mladé hokejistky z kraje.

Jakási „roztroušenost“ hráček po různých klubech patří k bolestem českého ženského hokeje. Děvčata odmala trénují mezi chlapci, ale chybí jim vzájemný kontakt, což jim ubírá na motivaci dotáhnout to dál. A do národních týmů to mají ještě daleko.

Vlastně i proto IIHF každoročně pořádá Světový víkend dívčího hokeje – aby hokejistky ujistila, že v tom nejsou samy. Nemusíme připomínat, že čím širší má pomyslná pyramida základnu, tím vyšší bude její vrchol...

V KV Aréně se nyní sešlo 26 hokejistek z regionu. Během dne absolvovaly suchou přípravu, trénink na ledě a společný relax v bazénovém centru.

Foto: Daniel Kubelka, hokejkv.cz

„Víme, že v jednotlivých městech a klubech působí i dívky, a to od přípravky, kam chodí už čtyřleté holčičky, až po například dvanáctileté slečny. Většina z nich ale v tomto věku s hokejem skončí, neboť nemají kde pokračovat,“ líčí motivaci pro uspořádání kempu Jaroslav Kliment, trenér týmu Dračic v ženské lize.

Na talentované hráčky čekalo několik zajímavých osobností. Tak trochu mezi ně můžeme počítat i Lucii Gruntovou, která to už dotáhla do reprezentačního áčka a v 17 letech se zúčastnila i přípravy na olympijskou kvalifikaci. A s národním týmem má zkušenosti rovněž další Dračice Vivien Šmajdová.

Během tréninku ale přišli pozdravit dívky na led i dva hokejisté extraligového A-týmu Energie – reprezentant Jakub Flek a mladíček Jiří Kulich, jenž zabojuje o nominaci na šampionát dvacítek.

Foto: Daniel Kubelka, hokejkv.cz

Trenérskou taktovku si na ledě vzal do ruky Vojtěch Šik, který se věnuje mládeži, ale současně ještě stále hraje druhou ligu za Cheb.

„Když je něco poprvé, vždy je to složité. Nevěděli jsme, jak velké budou výkonnostní rozdíly mezi dívkami, jak si celá parta sedne a tak dále. Nakonec ale vše běželo skvěle a já jsem všechny hráčky chválil za skvěle odvedenou práci. Opravdu trénink odmakaly naplno,“ líčil Šik.

Karlovarský klub dal všem účastnicím najevo, že pokud budou chtít, můžou už od mladého věku oblékat právě jeho dres. „Zájem dívek a jejich rodičů byl pro nás velkým a příjemným překvapením,“ pochvaloval si po jednodenním kempu Kliment, jenž vedl suchou přípravu.

Podobnou akci by chtěl v budoucnu zopakovat. „Máme totiž řadu velmi pozitivních ohlasů jak od hráček, tak i jejich rodičů. Zároveň musíme poděkovat vedení HC Energie Karlovy Vary a KV Arény, že nám vyšlo vstříc a dalo možnost tento kemp uspořádat,“ doplnil na webu hokejkv.cz.

Foto: Daniel Kubelka, hokejkv.cz

Foto: Daniel Kubelka, hokejkv.cz

Foto: Daniel Kubelka, hokejkv.cz

Foto: Daniel Kubelka, hokejkv.cz

Foto: Daniel Kubelka, hokejkv.cz

Foto: Daniel Kubelka, hokejkv.cz

Foto: Daniel Kubelka, hokejkv.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz