VIDEO: Fantastický Quick! Gólman Los Angeles parádními zákroky zdeptal střelce New York Rangers

10. června 2014, 10:25

Jan Vacek

Měla to být hlavní výhoda hokejistů New York Rangers ve finálové bitvě proti Los Angeles, fanoušci i zámořští experti se shodovali, že v duelu gólmanů by měl hvězdný Henrik Lundqvist výrazně převýšit svého soka Jonathana Quicka (na snímku). Skutečnost je však zcela odlišná, brankář Los Angeles zatím chytá náramně a v pondělním třetím duelu svůj výkon povýšil na další úroveň. Na ledě Rangers vychytal čisté konto, svými zákroky navíc přiváděl útočníky soupeře k šílenství.

Ve třetím utkání finálové série zapsal Jonathan Quick dvaatřicet úspěšných zákroků a výrazně tak přispěl k triumfu Los Angeles 3:0. Kalifornský klub vede stejným poměrem i v celé sérii a je jediný krok od vysněného zisku Stanley Cupu. "Tohle byl nejlepší Jonathanův zápas v celém play off, podal fantastický výkon," ocenil po skončení duelu elitní obránce Kings Drew Doughty.

Quick působil od prvních minut velice jistým dojmem. Bezpečně tlumil veškeré kotouče, proti střelcům Rangers často vyjížděl daleko z branky. "Předvedl několik vynikajících zákroků, navíc se mu dařilo kontrolovat všechny dorážky. Výborně nám pomáhal s rozehrávkou a je největším důvodem, proč jsme tohle utkání zvládli," vyhlásil čtyřiadvacetiletý kanadský reprezentant.

V pondělním duelu se Quick blýskl dvěma fenomenálními zákroky. Nejprve si vyšlápl na Matse Zuccarella, jeho střelecký pokus zneškodnil zázračně hokejkou. Norský útočník nemohl uvěřit, jak obrovskou šanci zahodil. "Tohle byl gól do prázdné branky, Jonathan ho pro nás neskutečně zachránil," konstatoval na adresu svého spoluhráče kapitán Los Angeles Dustin Brown.

Ve druhé třetině si pak Quick vyšlápl na Dericka Brassarda, jehož dorážku do odkryté branky zneškodnil betonem, od kterého se puk odrazil do Quickovy hole a pryč z brankového prostoru. Frustrovanému útočníkovi Rangers nezbylo nic jiného, než vztekle praštit holí do plexiskla. "Jonathan má jiný styl než ostatní brankáři v lize. Je ohromně rychlý a pohyblivý," vyhlásil Doughty.

Kings tak především díky svému brankáři odskočili svému sokovi už na vedení 3:0 na zápasy, druhý Stanley Cup za poslední tři roky tak mají na dosah. "Ještě ale není hotovo, pořád nás čeká spousta práce," zdůraznil Jonathan Quick. "Hraje se nám skvěle, když víme, že máme za zády takovou oporu. Víme, čeho je Jonathan schopný, už mnohokrát nás podržel," dodal závěrem ofenzivní lídr Anže Kopitar.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz