VIDEO: Roth sestřelil Lence, zlomil mu nos. Dva zápasy si nezahraje

Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

24. ledna 2016, 11:14

Adam Bagar

Disciplinární komise Tipsport extraligy v čele s Karlem Holým se na základě zápisu o utkání zabývala zákrokem třineckého zadáka Vladimíra Rotha. Ten si v pátečním střetnutí s Mladou Boleslaví vyšlápl na útočníka Radana Lence, který si po nešetrném zákroku odnesl zlomeninu nosu. Disciplinárka faul loktem překvalifikovala na zásah do oblasti hlavy a krku a Rothovi nepodmíněně zastavila činnost na nejbližší dvě utkání Tipsport extraligy.

Na světelné kostce svítil čas 41:02, když zkušený třinecký zadák Vladimír Roth na obranné modré čáře ostře sestřelil Radana Lence, který po chvíli s bolestivou grimasou a ručníkem přes tvář zamířil na boleslavskou střídačku. Hlavní rozhodčí Roman Mrkva a Robin Šír měli okamžitě jasno a Rothovi udělili trest na pět minut plus do konce utkání za faul loktem.

"Jako zcela nezpochybnitelnou a zásadní považujeme při svém rozhodování tu skutečnost, že zákrokem Vladimíra Rotha došlo k přímému zasažení hlavy Radana Lence, byť k tomuto zasažení nedošlo loktem, jak zákrok vyhodnotili hlavní rozhodčí utkání, ale zcela jednoznačně ramenem," hlásí předseda disciplinární komise Tipsport extraligy Karel Holý.

ZÁKROK VLADIMÍRA ROTHA NA RADANA LENCE NAJDETE ZDE

"Přestože se Roth před tímto zákrokem neodrazil, aby dosáhl jeho vyšší intenzity, a v jeho době držel ruce u těla, musel si být vědom, že vede svůj zákrok proti protihráči, který měl v situaci sníženou možnost obrany, a nelze na něj tudíž v plném rozsahu uplatnit zásadu dle pravidel, že si měl být vědom svého postavení a možnosti být napadán," doplňuje.

Na základě výše uvedených skutečností disciplinární komise shledala důvody k dodatečnému potrestání Vladimíra Rotha, zároveň přihlédla k tomu, že nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a Radan Lenc utrpěl zlomeninu nosu, přestože utkání dohrál. Oceláři se musejí bez Rotha obejít v nejbližších dvou bojích – na Hané a v Chomutově.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz