VIDEO: Zlín v Třinci urval mečbol, Kometa otočila bitvu s Piráty a stále žije

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

10. března 2016, 19:54

Jan Šimek

Předkolo o čtvrtfinále Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy přineslo třetí zápasy, které se hrály opět na doraz. Oceláři ve třetí bitvě se Zlínem prohrávali a navzdory tomu, že skóre dokázali otočit, v prodloužení padli. Výhru zlínského mužstva zařídil svým prvním extraligovým hattrickem Petr Holík. Piráti si v Brně mohli zajistit historickou účast ve čtvrtfinále a začali výborně. Vedení však neudrželi a Kometa slaví první vítězství v sérii. Stále je tak ve hře o postup.

Holík třemi zásahy potopil Třinec. Zlínu chybí poslední krok

Do třetího souboje Třince se Zlínem lépe vstoupili hosté. Brankář Kašík nejprve zneškodnil střely Svačiny i Pechance a následně Zlínští udeřili. V čase 8:55 lotyšský útočník Bukarts chytrou přihrávkou mezi obránci našel volného Holíka, který zametl puk do poloprázdné třinecké klece. V polovině utkání však do Adamského střílené přihrávky vložil hůl Tybor a bylo srovnáno. Pak navíc Svačina předal puk Pechancovi, který jej odrazem i s pomocí Marušáka poslal za záda Kašíka - 2:1.

Pojistku mohl přidat Adamský, jenže svůj únik gólem nezavršil. Vzápětí brankář Kašík sekl Rákose, dostal pětiminutový trest a utkání pro něj skončilo. Ševci ale dlouhé oslabení zvládli výtečně, navíc krátce po vyloučení Kašíka srovnal po rychlém protiútoku svým druhým zásahem Holík a dramatická bitva šla do prodloužení. V něm odražený puk usměrnil za záda Hamerlíka znovu aktivní Holík a svým hattrickem zajistil Zlínu druhou výhru v sérii.

René Mucha (trenér Třince): „Prohrávali jsme, ale ve druhé třetině jsme dokázali skóre otočit. Pak jsme však při hře čtyři na čtyři udělali trestuhodnou chybu, která by se neměla stávat a hosté ji potrestali. Hráčům to v hlavách asi zůstalo i v prodloužení, protože to optimální nebylo. Prohráli jsme, sérii musíme otočit.“

Rostislav Vlach (trenér Zlína): „Tento zápas i předchozí duely byly velmi vyrovnané. Jak na góly, tak herně. Minule se štěstí přiklonilo na stranu Třince, nyní jsme byli šťastnější my. Za vítězství jsme velmi rádi.“

HC OCELÁŘI TŘINEC – PSG ZLÍN 2:3 po prodl. (0:1, 2:0, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 33. Tybor (Adamský, Hrabal), 39. Pechanec (Svačina, Kanko) – 9. Holík (Bukarts, Žižka), 53. Holík (Bukarts, Kotvan), 63. Holík.
Rozhodčí: Fraňo, Šír – Lhotský, Svoboda.
Vyloučení: 4:5, navíc Kašík (Zlín) 5 minut a do konce utkání.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 37:17.
Diváci: 5136.
Nejlepší hráči: Antonín Pechanec – Petr Holík
Stav série: 1:2.
HC Oceláři Třinec: Hamerlík – Galvas, Hrabal, Jank, Nosek, M. Doudera, Slovák – Dravecký, Plíhal, Kopecký – Svačina, Pechanec, Kanko – Adamský, Polanský, Rákos – Tybor, Kindl, Matuš. Trenéři: Dopita a Mucha.
PSG Zlín: Kašík (52. Horčička) – Kotvan, Marušák, Žižka, Matějíček, Řezníček, Urbanec – Říčka, Holík, Bukarts – Veselý, Vlach, Čachotský – Čech, Cibák, Okál – Kubiš, Fořt, Šťastný. Trenéři: Vlach a Jurík.

Kometa srazila Piráty. Dvakrát udeřila na startu třetí části

Piráti přijeli do Brna s jasným cílem - vyhrát a urvat postup do čtvrtfinále. První třetina ale patřila jednoznačně domácímu celku. Ten si místy vytvořil až drtivý tlak, jenže zároveň spaloval jednu šanci za druhou. Povídat by o tom mohli Špirko, Ostřížek a hlavně Čermák, který z mezikruží netrefil odkrytou chomutovskou branku. Na startu druhé části ale spustil studenou sprchu Račuk, jenž po 57 sekundách hry ve druhém dějství poslal Piráty do vedení.

Pak ale proměnil trestné střílení brněnský kapitán Čermák a začínalo se od nuly. Do třetí třetiny předvedli Brňané úžasný nástup. Hynek Zohorna nejprve otočil skóre ve prospěch Komety a vzápětí poslal domácí do dvoubrankového trháku Špirko. Po pětiminutovém vyloučení Malce sice v dlouhé přesilovce nadvakrát snížil Kaše, ale i přes ohromný nápor Chomutova v závěru už Brno vedení nepustilo a její šance na postup do čtvrtfinále žije.

Kamil Pokorný (asistent trenéra Komety Brno): „Byl to vynikající zápas před fantastickými diváky. Naše mužstvo dřelo do úmoru a výhru si zasloužilo. Měli jsme obrovský tlak, mrzí nás neproměňování šancí. Z toho jsme trochu padli do deprese, naštěstí jsme ale využili dvě přesilové hry pět na tři a dostali se zpátky do hry. Naši diváci si výhru zasloužili.“

Vladimír Růžička (trenér Chomutova): „Naši hráči dnes podali výborný výkon. Velmi dobře jsme bránili, s předvedeným výkonem jsem spokojen. Bohužel to však na výhru nestačilo.“

HC KOMETA BRNO – PIRÁTI CHOMUTOV 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 28. Čermák, 44. H. Zohorna (Špirko, Kováčik), 45. Špirko (Trška, H. Zohorna) – 21. Račuk (Tomica, Červenka), 51. Kaše (Kämpf)
Rozhodčí: Lacina, Pešina – Komárek, Ondráček.
Vyloučení: 6:9, navíc Malec (Brno) 5 minut a do konce utkání, Skinner (Chomutov) 10 minut.
Využití: 2:1.
Střely na branku: 39:28.
Diváci: 7414.
Nejlepší hráči: Rastislav Špirko – Robert Kristan.
Stav série: 1:2.
HC Kometa Brno: Čiliak – Kaberle, Kozák, Hanzlík, Kováčik, Trška, Malec – Ostřížek, Čermák, H. Zohorna – Káňa, Hruška, Špirko – Dočekal, Raška, Dostálek – Burian, Koreis, Mrázek. Trenéři: Zábranský, Pešout a Pokorný.
Piráti Chomutov: Kristan – Skinner, Rutta, Tejnor, Valach, Pereťagin, Harant, Šidlík – Tomica, Červenka, Račuk – Vondrka, Růžička, Hřebejk – Sklenář, Kämpf, Květoň – Dušek, Kaše, Ölvecký – Šidlík. Trenéři: Růžička, Kopřiva a Šťastný.

Další program předkola ČP play off TELH

Pátek 11. března – 4. zápasy:

17:20 HC Oceláři Třinec – PSG Zlín (ČT sport)
18:00 HC Kometa Brno – Piráti Chomutov

Neděle 13. března – případné 5. zápasy:

15:30 PSG Zlín – HC Oceláři Třinec
17:20 Piráti Chomutov – HC Kometa Brno

Čtvrtfinálové série mezi Hradcem Králové a Mladou Boleslaví, resp. Plzní a Olomoucí odstartují v pondělí 14. března. Liberec a Sparta budou hrát s vítězi předkola poprvé ve středu 16. března. Od čtvrtfinále je k postupu zapotřebí čtyř vítězství v sérii.

Další program skupiny o umístění TELH

Pátek 11. března – 2. kolo:

17:30 HC VERVA Litvínov – HC VÍTKOVICE STEEL
18:00 HC Energie Karlovy Vary – HC Dynamo Pardubice 

Neděle 13. března – 3. kolo:

15:30 HC VÍTKOVICE STEEL – HC Dynamo Pardubice
15:30 HC Energie Karlovy Vary – HC VERVA Litvínov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz