Všichni v týmu věříme! burcuje Sklenička. Dolehl na Čechy tlak?

Foto: Markéta Křížová

24. května 2021, 10:24

Ondřej Mach

(RIGA, od našeho zpravodaje) Zápasový program národního týmu na mistrovství světa pokračuje v pondělí střetnutím s Běloruskem. Čeští hokejisté nutně potřebují zabrat: po dvou prohraných duelech se krčí u dna skupiny A.

„Nehledíme na to, jestli je to papírově slabší soupeř. Musíme do toho jít s čistou hlavou a poučit se. Všichni v týmu věříme, že už se nestane to, co se stalo v zápase se Švýcary,“ doufá obránce David Sklenička.

Češi zápas s reprezentanty helvétského kříže rozehráli solidně. Soupeř ale postupně přebral iniciativu a zejména díky přesilovým hrám zvítězil jasně 5:2.

Defenzivní řady, které na Českých hokejových hrách působily kompaktním dojmem, se ani v jednom z úvodních dvou utkání nevyhnuly hrubým chybám.

„Není to optimální. Za dva zápasy jsme dostali devět gólů, v dalších zápasech se na to musíme zaměřit a pomoct týmu,“ ví čtyřiadvacetiletý bek.

„Nemůžu říct, čím to je, že jsme najednou dělali věci, co jsme v přípravě nedělali.“

„První zápas jsme byli hodně zakřiknutí, jako kdybychom se nepřipravili na to, že už to je mistrovství světa. Nemůžu říct, čím to je, že jsme najednou dělali věci, co jsme v přípravě nedělali. Snad se to nebude opakovat,“ dodává.

Stejně jako jeho spoluhráči nebo trenér Filip Pešán ale Sklenička za dosavadními nezdary nevidí tíhu okamžiku.

„To si netroufám říct. Myslím, že jsou tady natolik zkušení hráči, že ví, jak se mají připravit. Podle mě to zásadní roli nehraje, ale asi jsme se nepřipravili úplně nejlépe, jak jsme mohli,“ míní.

Obránce finského Jokeritu v neděli trénoval v obranném páru po boku Libora Šuláka. „Hrajeme na sedm beků, víceméně se tam točíme každý s každým. Jak to vychází, tak spolu chodíme na led,“ hlásí Sklenička.

„Myslím, že jsou tady natolik zkušení hráči, že ví, jak se mají připravit.“

„Bavíme se o věcech, které musíme zlepšit. Pracujeme na tom a snažíme se, abychom v každém zápase byli lepší a lepší. Doufám, že v pondělí to jen potvrdíme,“ věří.

Další boj o první body na turnaji pro český tým začíná v pondělí od 19:15. Ale pozor, Bělorusové o den dřív překvapili Švédsko.

„Jsme tady z jediného důvodu – chceme, aby tenhle tým byl úspěšný. Takhle budeme hrát celý turnaj,“ říká Sklenička na závěr.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz