Vydarený těžce nese přibývající porážky. Horák se doma vytáhl čtyřmi body

Foto: Petr Tibi, hcmotor.cz

Extraligový nováček z Českých Budějovic předehrával na svém ledě duel 24. kola se Spartou a nedokázal zastavit předlouhé čekání na domácí vítězství. Jihočeši ztratili páté z posledních šesti vystoupení, celkově prohráli patnáctý zápas z dosavadních sedmnácti. Mizerná bilance je přikovala ke dnu tabulky.

Proti Spartě odstartoval Motor laciným vyloučením na počátku 3. minuty a Pražané toho využili k otevření skóre. Takový případ se budějovickému týmu nestal zdaleka poprvé. „Opakujeme si to na každém mítinku. Musíme si dávat pozor na zbytečné přestupky. To je věc, která nás ubíjí,“ mačká ze sebe frustrovaný obránce René Vydarený.

Vydarený: Dostaneme góly a složíme se

Jeho spoluhráči dokázali sice odpovědět vyrovnávací trefou rovněž z přesilovky (trvala jen sedm vteřin), ale brzy po zahájení druhé periody si vzali hosté náskok zpátky v početní výhodě pět na tři a domácí začali vadnout. Neprospělo jim, že nevyužili trojici přesilovek v rychlém sledu. Naopak sparťané přidali třetí gól, sotva vyklidili trestnou lavici. „Tohle se nám právě stává. Dostaneme góly a složíme se. Člověk se pořád snaží, maká, ale soupeř je v laufu, hraje s lehkostí a háže si to tam,“ krčí rameny extraligový veterán.

Ač zahájil čtrnáctou sezonu v nejvyšší české soutěži a blíží se k sedmi stovkám odehraných zápasů, nezažil nikdy tak bídnou sérii jako nyní s Motorem. „Nepamatuji nic takového. Špatně to nesu. Opravdu je hrozně těžké každé ráno vstávat a jít na zimák, vynaložit další úsilí a věřit, že se to konečně zlomí. Člověk má nějaký fyzický fond, ale tahle situace ho ubíjí hlavně psychicky. Musí pracovat s hlavou a to je nejtěžší,“ povídá smutně bývalý slovenský reprezentant.

„Nepamatuji nic takového. Špatně to nesu. Opravdu je hrozně těžké každé ráno vstávat a jít na zimák, vynaložit další úsilí a věřit, že se to konečně zlomí. Člověk má nějaký fyzický fond, ale tahle situace ho ubíjí hlavně psychicky. Musí pracovat s hlavou a to je nejtěžší.“ 

Trenér Prospal po nezvládnutém souboji se Spartou uvedl, že Motor je hloupý tým. „Ano, přesně tohle říkám. My se nedokážeme poučit z chyb. Nejhorší na tom je, že nehrajeme špatně. Ale pořád chybujeme a pokaždé tu chybu udělá někdo jiný. Teď nás čeká volný den, jenže v myšlenkách se budeme zase zabývat hokejem. V sobotu se sejdeme a uvidíme, co bude dál,“ hledí zachmuřeně dopředu po porážce 1:5.

Na straně vítězů si vybíral hvězdné chvíle reprezentační centr a budějovický odchovanec Roman Horák. Blýskl se jako skvělý dispečer i zakončovatel. Dva góly dal, u dvou asistoval. „Na utkání jsem se velmi těšil a jsem moc rád, že jsem mohl pomoci týmu k vítězství. Pocházím z Budějovic a zápas byl pro mě specifický. Na domácích je hodně vidět snaha a bojovnost. Mají pracovitý tým. Možná jim trošku dělá problém zakončení, což se stává, když jste dole a nedaří se. Taky jsem prožil takovou situaci. Ale pokud budou takhle makat nadále, můžou se určitě posunout,“ přeje svým krajanům.

Horák: Nevylučuju, že se v Motoru někdy objevím

Před sezonou řešil Roman Horák také nabídku k návratu do Motoru. „Bavil jsem o tom s panem Prospalem. V tu chvíli jsem netušil, jak na tom Budějovice budou. Vracel jsem se ze švédské ligy a chtěl jsem hrát nahoře. Rozhodl jsem se pro Spartu čistě z hokejového hlediska. Ale vůbec nevylučuju, že se tady někdy objevím,“ nechává si otevřená vrátka.

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz