Vyjde vítěz Stanley Cupu na druhý pokus? Nitra loví hvězdnou posilu

Foto: nhl.com

19. listopadu 2019, 13:26

Václav Jáchim

V lednu se o tom mluvilo poprvé, Kris Versteeg nakonec scénář nenaplnil a místo na angažmá v Nitře zamířil do Švédska. Teď se akce opakuje a podle slovenských médií by mohla klapnout. Někdejší hráč NHL znovu jedná s účastníkem slovenské Tipsport extraligy, jehož dres obléká jeho bratr Mitch.

Události se daly do pohybu v minulých dnech. Vítěz Stanleyova poháru 2010 a 2015 s týmem Chicaga se pokusil vstoupit do stejné řeky a chtěl zabojovat o uplatnění v organizaci Blackhawks. Třiatřicetiletý rodák z Lethbridge uzavřel smlouvu s farmou v Rockfordu, za níž sehrál šest utkání AHL a zaznamenal jednu nahrávku.

Žádný extra comeback to však nebyl, klub s Versteegem ukončil spolupráci a bývalý hokejista Philadelphie, Floridy, Los Angeles nebo Calgary je bez práce. S vidinou NHL se nejspíš Versteeg definitivně rozloučil, v této sezoně zvažuje další varianty.

„Jediný způsob, jak bych mohl ještě hrát hokej,  je možnost reprezentovat Kanadu na Spenglerově poháru, nebo jít za bratrem na Slovensko. Tohle je poslední rok mé kariéry. Uvidíme, jakým směrem se věci vyvinou. Ale s bratrem bych chtěl zahrát," řekl Kris Versteeg pro server the-rink.com.

Varianta s jeho přesunem do Nitry byla ve hře letos v lednu, krátce před koncem přestupního termínu ve slovenské nejvyšší soutěži. Minulou sezonu začal Versteeg v Omsku, kde se ale posléze rozloučil a klub po něm požadoval vrácení části peněz. Kanaďan odmítl, představitelé Avangardu pak nehodlali uvolnit trensferkartu hráče. Nový zájemce musel zaplatit odstupné.

Tím akce s Nitrou skončila, účastník MS osmnáctiletých 2004 zamířil do švédského Växjö, kde byl i spoluhráčem českého reprezentanta Romana Horáka. Teď se přesun Versteega do Nitry zdá mnohem reálnější. Zkušený útočník je volný, bez angažmá. A jak uvedl, velmi rád bycsi zahrál v jednom týmu s bratrem Mitchem, což se zatím ve vrcholovém hokeji sourozencům nepovedlo.

O dva roky mladší Mitch je z případného příchodu bráchy nadšený. „S Krisem jsme se o tom bavili asi před měsícem. ještě si nebyl jistý, co se stane. Teď je dobrá šance, že do Nitry dorazí. Rozhodne se v nejbližších dnech," cituje jeho slova deník Šport. 

Ve slovenském klubu to nechtějí zakřiknout, nicméně obě strany v kontaktu jsou. Kris Versteeg poznal Nitru loni na podzim, kdy se po odjezdu z Ruska zastavil za bratrem a mj. si i zatrénoval se svěřenci tehdejšího kouče Antonína Stavjani. Tím pádem by věděl, co ho čeká, základní představu o týmu i o městě má. Start dvojnásobného vítěze Stanley Cupu, který v NHL stihl 643 utkání a 358 bodů, by byl pro slovenskou nejvyšší soutěž pořádnou událostí!

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz