Will vynuloval Oceláře: Smekám před kluky, kteří za mnou chytali puky

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

Pardubice ve čtvrtém semifinálovém utkání vyhrály v Třinci 2:0 a srovnaly s Oceláři krok. Děkovat mohly i Romanu Willovi, který zavřel svou klec na sedm západů. Pochytal všech 31 střel.

Důležité pardubické vítězství se nerodilo lehce. Dvě třetiny platil bezbrankový stav, poté se prosadil Lukáš Sedlák a rozhodl. Třinec sice stáhl svou hru a vytvořil si tlak, ale Pardubice odolaly a srovnaly sérii na 2:2. A jak říká Roman Will, začíná se zase od začátku.

Jak moc náročné bylo utkání z pozice gólmana?
Stojí proti sobě skvělé týmy, takže se dá čekat, že to budou takto vyrovnané zápasy. Série je skvělá a radost z vítězství po takovém zápase přebije, jak těžké to bylo.

Je to pro vás o to složitější, že se většinou hraje daleko od vaší branky?
Tak to bylo vlastně celou sezonu. Náš tým je velmi kvalitní a já jsem poslední linie. Snažím se dělat svou práci, jak nejlépe umím, a pomoct, když je potřeba. Někdy to vyjde, někdy ne.

A nesmíte udělat chybu...
Samozřejmě, povedlo se. Ale hokej je hra chyb, vždycky se nějaká sem tam stane.

Věděl jste, že od chvíle, kdy jste šli do vedení, přijde pro brankáře peklo?
Jednoznačně, je to play off. Každý chce vyrovnat a dotáhnout zápas aspoň do prodloužení. Čekal jsem to a musím smeknout před kluky, kteří za mnou chytali puky, které jsem neměl. Blokovali, padali tam po hlavě. Byly to neskutečné bloky, ale my tak hrajeme celou sezonu. Jen tentokrát to asi bylo více vidět. Cítil jsem, že síla a srdce v nás je.

Viděl jste všechny puky?
Párkrát asi úplně ne, ale kluci mají velké srdce a hráli tak, jak to umějí. Proto toho tolik zablokovali. Je potřeba i štěstí, vyšlo nám to a za vítězství jsem moc rád.

Další porážka by vám hodně ztížila cestu do finále, bylo složité udržet čistou hlavu?
Člověk si pohrává se všelijakými myšlenkami, ale to je za každého stavu, i když v sérii 2:1 vedete. Už chce, aby to brzy skončilo. V hlavě to pracuje a ukáže se na ledě, kdo je v ní silnější.

Věříte, že jste teď získali výhodu zpátky na svou stranu?
Těžko říct. Je to 2:2 a série začíná v podstatě od začátku, jen teď na dva vítězné zápasy. Vždycky se říká, že je důležité uhrát venku jeden zápas. Povedlo se to jak nám, tak i jim. Takže tahle skvělá série je vyrovnaná.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz