• Extraliga
  • 31.1.2003 17:00
  • 45. kolo

Havířov získal počtvrté v sezoně tři body, porazil Plzeň 3:1

31. ledna 2003, 19:21

ČTK
Už po 64 vteřinách se ocitl ve vyložené příležitosti domácí Martin Čech, ale kromě gólmana Šmída přehodil i branku. Panteři byli v úvodu nebezpeční a po deseti minutách hry Hebar vyprášil betony plzeňského brankáře. Keramika se obtížně prosazovala přes zhuštěné střední pásmo, obětavě bojující domácí tým totiž zachytával hostující ataky už na obranné modré čáře.

Gólmana Maříka nejvíce zlobil třetí útok Západočechů. Během šesti minut se do skvělé pozice hned čtyřikrát dostal na začátku sezony ještě havířovský útočník Radek Procházka. Pokaždé volil jiný druh zakončení, jenže na Maříka recept hledal marně. Ukázal mu jej ve 13. minutě Andrašovský, který do sítě sklepl v početní výhodě nahození obránce Řezníčka.

To vyburcovalo k větší aktivitě Pantery a ti se začali více tlačit před Šmída. V přesilovce na něj ani podruhé v utkání nevyzrál Martin Čech, ale o chvíli později Kopecký poslal puk do jízdy Hebarovi, který prudkou ranou prostřelil lapačku hostujícího gólmana. Vzhledem k tomu, že trefa v nedohraném utkání s Třincem se mu nezapočítala, tak se Slovinec radoval z premiérového gólu v extralize.

V úvodu druhé části Havířov v přesilovce zapomněl na Dvořáka, ovšem Mařík chybu zadáků napravil. Naopak po skončení početní výhody z úhlu zkusil štěstí Kopecký a křížnou ranou přesně do šibenice zaskočil Šmída. Západočeši stáhli hru na tři útoky, ovšem efekt to nepřinášelo zejména proto, že v domácí kleci čaroval Mařík. Zázračně totiž vytěsnil mimo tyče dorážku Štefanky.

V polovině zápasu opět v oslabení ujel hostující Hurtaj, ale ani jeho dva pokusy dostat puk mezi Maříkovy betony nevedly k úspěchu. Během následné početní výhody Plzně tvrdě vypálil od modré čáry Dobroň a v radosti z gólu mu zabránil neuvěřitelný zákrok havířovského hrdiny, který hned při dalším střídání akrobaticky zneškodnil i pohotovou teč Andrašovského.

Disciplinovaně a s chutí hrající Pantery mohl přiblížit k výhře po druhé změně stran Hrbek, ale Šmídovi pomohla tyčka, vzápětí Kopecký v pádu minul odkrytou klec. Stejný hráč v 54. minutě po dalším rychlém brejku vystrašil Šmída, ale to už bylo poslední havířovské varování. Když hosté ani dál nedokázali proti zformované defenzívě Panterů nic vymyslet, potrestal je za to dorážkou po ledě Polanský. Zdecimovaná Keramika se už nedostala ani k power play.

Hlasy trenérů po utkání:

Radomír Kužílek (Havířov): "Ve zlomových chvílích byl naší velikou oporou brankář Mařík, který zaslouží absolutorium. Myslel jsem si, že když se nám proti Plzni daří, tak budeme v pohodě, ale místo toho jsme hráli příliš nervózně. Nedokázali jsme pokrýt dlouhé kolmé pasy hostujících obránců, pouštěli jsme hosty do přečíslení, a kdyby v naší brance nestál Mařík, pak bychom asi takového výsledku nedosáhli. Za klíčový okamžik považuji rychlé vyrovnání plzeňského náskoku."

Karel Trachta (Plzeň): "Byl to velice důležitý zápas při našem boji o play off, ale nezvládli jsme ho. Utkání se začalo vyvíjet dobře, ale pak jsme udělali chybu před vyrovnáním a gól po začátku druhé třetiny nás hodně poznamenal. Přesto jsme si vytvořili dostatek šancí, ovšem v brance Havířova úřadoval Mařík, který měl snad třiačtyřicet zásahů a doslova nás vychytal. Ztracených bodů s Havířovem budeme litovat."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz