• 2. liga - V
  • 12.11.2003 18:00
  • 17. kolo

Žraloci z Vyškova byli v Brně bezzubí

14. listopadu 2003, 15:14

Ivo Dostál

Trenér Číhal musel značným způsobem lepit sestavu, neboť se v zápase Komety s Berounem zranil Michal Hoza a kvůli natrženému lýtkovému svalu bude chybět po dobu zhruba tří týdnů. Na střídavý start jej nahradil z Komety zapůjčený Vojta Zounek.

Při první vážné šanci Šebora ze 4. minuty ještě pomohl brankáři Vyškova Musilovi skákající puk, který brněnského útočníka moc neposlechl. O minutu později se povedlo Duchoslavovi ze strany prostřelit brankáře, puk tancoval po brankové čáře, ale nakonec jej dokázal Musil přikrýt. Vhazovalo se proto hned u branky Vyškova - Weber vyhrál vhazování, posunul na Duchoslava, kterému to již tentokrát parádně vyšlo a poslal domácí do vedení 1:0. První vážný zákrok na druhé straně musel Rech řešit v 9. minutě. Tvrdé Vackově střele se postavila do cesty brankářova lapačka. Za další tři minuty pomohl Houdek Rechovi zpacifikovat Veselého, který se užuž nadechoval k samostatnému nájezdu. Ve 14. minutě prolétl jako blesk obranou hostů Dibelka, proti jeho zakončení se postavily Musilovy betony, ale puk přesto skončil až v bráně - 2:0. V závěru začal kolotoč vyloučení, Hvězda si dokonce krátce zahrála i přesilovku pět na tři, ale skóre se již neměnilo.

Hned na úvod druhé třetiny začali řádit před Musilem Hladký s Dibelkou, jehož střelu dokázal vyškovský gólman zvednout těsně nad. Vyškov se lehoulince osmělil pouze ve chvílích, kdy hrál přesilovku po vyloučení Duchoslava. Potom zase úřadovali hlavně domácí. Cech se objevil sám před gólmanem ale mířil těsně vedle tyčky. Ve 28. minutě se na návštěvě před Rechem zjevil Kolařík. Mířil mezi betony, ale otvor se povedlo brněnskému brankáři uzavřít dříve, než se do něj vetřel puk. Mražení po celém těle všech příznivců a hráčů domácích vyvolala 29. minuta. Přímá prudká střela zasáhla v nechráněných místech obličej domácího "klenotu" Lubora Dibelky. Utkání muselo být přerušeno, neboť se na ledě objevila krev a brněnský hráč putoval po krátkém ošetření na střídačce do šaten, kde došlo k pečlivějšímu posouzení jeho zdravotního stavu. V centru druhé formace jej nahradil Vojta Zounek, jehož místo na křídle vedle Petra Cecha zaujal Martenek. Domácí hráči byli myšlenkami se svým spoluhráčem, navíc hráli pouze ve čtyřech, neboť Cech byl vyloučen za vysokou hůl, takže se není co divit, že Vyškov se dokázal usadit skoro po celou přesilovku v útočném pásmu a zle domácí svíral. Zakončení měl opět více než žalostné, omezilo se na jedinou střelu. Po návratu Cecha na led se hned trojice útočníků - Zounek, Cech a Šebor řítila na jediného obránce, ale velikou šanci utopili v kombinacích. A vzápětí se Cech opět vrátil na trestnou lavici. Přesilovka hostům určitě nevyšla podle představ. Ve 33. minutě si dvakrát prohodil puk Jurík s Reiffem a prvně jmenovaný překrásně trefil nad padajícího gólmana - 3:0. Po dvou minutách mohl přidat další branku z nájezdu Weber, ale nepomohla ani dorážka z otočky. Závěr druhé třetiny se nesl ve znamení vylučování hostujících hráčů, avšak ani jednu z přesilovek Hvězda neproměnila ve čtvrtou branku.

Té se dočkali domácí až v 49. minutě, když seděl na trestné lavici Vacek za vysokou hůl. Loužek z blízka tvrdě prostřelil chumel hráčů před Musilem a posunul skóre již na 4:0. Hosté se z potrestané přesilovky nepoučili a když v 51. minutě putoval za katr Janeček, zachránilo je od pořádného tlaku domácích jen vyloučení Duchoslava za hákování. Přesilovka se domácím tak smrskla na pouhých 26 sekund. Ovšem nestor brněnského celku se svým spoluhráčům hned po návratu na led odvděčil za zkaženou početní výhodu a po spolupráci s Weberem a Limberkem již popáté pokořil vyškovskou branku. Utkání se pak dohrávalo jen z povinnosti a diváky zajímalo pouze jestli se povede ještě vylepšit skóre a jestli Jirka Rech vybojuje svou druhou letošní nulu. Hostující hráči začínali ztrácet nervy, což vyústilo až v potrestání Kolaříka deseti minutami osobního trestu. V 58. minutě se na trestnou lavici odebral František Ševčík a Hvězda, jmenovitě Martenek, upravila v přesilové hře na konečných 6:0. Šestá branka byla psychicky moc i na Petra Šetka, který se neudržel a putoval také předčasně do kabin s deseti trestnými minutami na kontě. Rech si svou nulu musel ale pohlídat až do úplného závěru, čisté konto mu chtěl ještě půl minuty před koncem pokazit Čuřík.

Pro příští zápasy musí Hvězda značně míchat se sestavou. Vedle dlouhodobě zraněných Mífka a Klimeše se bude muset obejít bez Hozy (tři týdny) a minimálně týden bude absentovat také Lubor Dibelka. Vedle Zounka by měl na střídavý start pomáhat další hráč Komety Petr Procházka.

Ohlasy po zápase:

Svatopluk Číhal (Hvězda Brno): "Zápas jsme neodehráli v pohodě, ale paradox je, že jsme vyhráli 6:0. Radši hraji špatně a škaredě a vyhraji, než abychom hráli hezky a prohráli jako v Ostravě. Jiný soupeř než Vyškov, který má velké problémy s koncovkou, by nás asi dnes potrestal víc. V závěru už měli hráči v hlavách fakt, že hned den o později se jede do Orlové, kde nás čeká velmi těžký zápas. Jsem spokojený se třemi body."

Zdeněk Balabán (Žraloci Vyškov): "My máme problém, že nedáváme góly. Dnes to bylo vidět, herně jsme nepropadli, možná jsme měli i víc šancí, ale znovu jsme je neproměnili. Proto je výsledek takový, jaký je."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz