• Extraliga - Playoff
  • 24.3.2004 17:00
  • Semifinále
  • stav série 3:2
3 : 4
konec po prodloužení 0:1, 1:0, 2:2 - 0:1

Antoš v prodloužení odvrátil vyřazení

24. března 2004, 19:41

ČTK

Po inkasovaném gólu sparťané trochu přidali. Tonova střela však skončila těsně vedle branky, obdobně jako Hruškův pokus na druhé straně. Velkou šanci vyrovnat měli domácí i v přesilových hrách, obrana Slavie společně s Fraňkem však pracovala dobře.

Nepříznivý stav přinutil trenéra Sparty Hadamczika změnit sestavu a hrát opět jen na tři pětky. Pouze na střídačce tak zůstali všichni junioři. Přesto měli blíže ke druhé brance hosté. Břízu mohl překonat osamocený Kopecký, Kadlec, Beránek i Klepiš. O práci neměl ale nouzi ani Franěk, jehož pozornost zkoušeli Ton s Ujčíkem.

Bývalému slavistického útočníkovi se ve 34. minutě podařilo vyrovnat, ale radost domácím vydržela pouze několik vteřin. Sudí totiž branku neuznali kvůli předcházející Bartečkově hře vysokou holí. O necelé dvě minuty později se ale již Sparta dočkala, když Bartečko předvedl své výborné bruslařské umění a najel si na Kratěnovu přihrávku za obranu. Franěk byl proti jeho střele bezmocný.

Štěstí, které měli v předešlých duelech hráči Sparty, se však tentokrát obrátilo na stranu jejího městského rivala. Antošova střela totiž prošla pod Břízou a hosté opět vedli. Holešovičtí pak vrhli všechny síly do útoku, ale po jednom z brejků se trefil Sup a zdálo se, že si definitivně vynutil šestý zápas pro Slavii. Sparta ale i nadále útočila a opět prokázala, že ve vypjatých momentech se jí daří.

Při přesilovce čtyři na tři se Hadamczik rozhodl ke hře bez brankáře a dvojnásobnou výhodu jeho svěřenci využili. Navíc mohli být hosté rádi, že rozhodčí nevyloučili Supa, který krosčekoval úspěšného střelce Šimíčka bezprostředně po jeho úspěchu. O minutu později navíc zasadil Edenským další ránu Ton, který v pokračující přesilové hře vyrovnal. Vteřinu před koncem navíc mohl Slavii definitivně pohřbít Chabada, ale jeho střela do odkryté branky skončila na tyči.

Počtvrté za sebou tak v sérii přišlo ke slovu prodloužení. V něm se však poprvé z výhry radovala Slavia, když po 100 vteřinách vstřelil svůj druhý gól v utkání Antoš.

Ohlasy trenérů po utkání:

Alois Hadamczik (Sparta Praha): "Slavia byla dnes místy lepší, hrála dobře, ale zápas trvá 60 minut. Z toho pohledu jsme měli v závěru k vítězství blíže, protože jsme měli dvě velké šance a trefili i tyčku."

Jiří Kalous (Slavia Praha): "Dnes jsme byli výrazně lepší a zaslouženě zvítězili. Vyrovnat v závěru se domácím podařilo díky tomu, že jsme hráli v oslabení, navíc čároví rozhodčí neviděli nebo neposoudili příliš mnoho hráčů Sparty na ledě a ona toho využila ke vstřelení branky. Fanoušci ale musí být s tímto dramatem spokojeni, k play off to patří."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz