• Extraliga - Playoff
  • 1.4.2004 17:00
  • Finále
  • stav série 1:1
3 : 2
konec po prodloužení 1:2, 0:0, 1:0 - 1:0

Zlínu vyšla odveta v prodloužení, finále je srovnané

1. dubna 2004, 18:09

Tomáš Pokorný
Také druhé finále se hrálo v ostrém tempu, oproti úvodnímu duelu přibylo osobních soubojů a na ledě se mnohokrát jiskřilo. Slávistům, kteří nastoupili bez zadáka Kučery, stačilo čtyřicet sekund, aby na konci první třetiny obrátili skóre ve svůj prospěch.

Až do šestnácté minuty byli nebezpečnější hokejisté Zlína a po zásluze se dostali do vedení. Jejich tlak vyvrcholil v přesilové hře, když Kuntoš zbytečně srazil ve středním pásmu Mokrejše a jeho faul potrestal po 59 sekundách početní výhody ranou od modré čáry obránce Miroslav Blaťák.

Dobře rozehrané úvodní dějství si ale „Medvědi“ vzápětí pokazili. Vlach zasáhl hokejkou v obličeji Pojkara a přestože Pražané působili v přesilovce nevýrazným dojmem, dočkali se vyrovnání. Dvě sekundy před návratem zlínského hříšníka vypálil obránce Novák a kotouč usměrnil do Murínovy branky Milan Kopecký. Při dalším střídání ztratil puk ve středním pásmu obránce Dlouhý a známý tvrďák Marek Ivan se po nájezdu z levého křídla radoval ze svého prvního gólu v letošním play off.

Brankář Murín zůstal od druhé třetiny na střídačce s pohmožděným prstem a do zlínské klece se musel potřetí ve vyřazovacích bojích přesunout náhradník Martin Altrichter, který naposledy chytal v šestém čtvrtfinálovém klání s Třincem. Moc práce ale neměl, nebezpečné situace se znovu odehrávaly spíše na druhé straně před Fraňkem. Neprůstřelným Fraňkem.

Z klidu se ho pokusil vyvést po skončení prostřední dvacetiminutovky Jaroslav Balaštík, který slávistického gólmana atakoval u střídaček při cestě do kabin a nechybělo mnoho, aby drsňák Ivan vykonal dílo msty. Při Balaštíkově vyloučení mohl přiblížit Slavii k vítězství třetím gólem Josef Beránek. Před zlínskou brankou se ocitl na dlouhou dobu zcela sám, několikrát zašermoval hokejkou ze strany na stranu, ovšem pak vypálil vedle.

Vyrovnání přišlo náhle. Zlínští nejprve nevyužili dvě přesilové hry, přičemž promarnili i devětatřicet sekund trvající výhodu dvou mužů v poli. V 50. minutě ale napřáhl u mantinelu na levé straně útočného pásma Martin Čech, který ve třetí třetině nahradil ve druhém zlínském útoku Tomáše Kapustu, a kotouč překvapivě skončil za lelkujícím Fraňkem.

Utkání dospělo v poklidném tempu až do prodloužení. Už v jeho čtyřicáté sekundě měl na hokejce rozhodující gól Peter Barinka. Po chybné rozehrávce slávistů se slovenský útočník dostal zcela sám až před soupeřovu branku, jenže se zbytečně utopil v kličkách a obrovskou šanci trestuhodně spálil. Nakonec se stal přeci jenom hrdinou. V 65. minutě si útočný výpad zopakoval, přes obránce Graňáka se protlačil až k Fraňkovi a v pádu prostrčil puk mezi betony do sítě.

Ohlasy trenérů po utkání:

Jaroslav Stuchlík (Zlín): "Jako všechna utkání se Slavií bylo i dnešní vyrovnané. Bylo zrcadlově obrácené než středeční, dotáhli jsme náskok soupeře. Oproti prvnímu utkání jsme byli aktivnější a jako my jsme nabídli hloupou chybou soupeři vítězství, tak dnes udělala chyby Slavia. Murín má nefunkční prst na ruce, v níž drží hokejku. Půjde na rentgen a pak uvidíme. Ale Martin Altrichter ho plně nahradil."

Ondřej Weissmann (Slavia): "Věděli jsme, že Zlín bude chtít vyhrát, budou napadat ve dvou. Zlín byl aktivnější, dostal nás pod tlak, i když my jsme nebyli bez šancí, abychom dali ještě nějaký další gól. V prodloužení Zlín zaslouženě vyhrál, a já přesto musím naše mužstvo pochválit za předvedený výkon. Kučera už ve středu nastoupil s nachlazením a dnes už měl horečku. Martinec odstoupil ze hry pro problémy s kolenem."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz