• Extraliga - Playoff
  • 4.4.2004 17:00
  • Finále
  • stav série 1:2

Křest v nové Sazka Areně přinesl úspěch hokejistům Zlína

4. dubna 2004, 19:18

ČTK
Oba celky v neznámém prostředí zahájily spíše opatrně. Slavia si jako domácí tým žádný souvislý tlak nevytvořila, i na jejích hráčích bylo patrné, že se s velkými rozměry kluziště v Libni teprve sžívají, přestože už se na něm měli možnost tři dny připravovat. Beránkovu střelu stáhl zlínský brankář Altrichter snadno do lapačky, na druhé straně měli v přesilovce na svých hokejkách vedoucí gól Leška s Balaštíkem, ale Franěk se nedal zaskočit.

Čekalo se na chybu. Poté, co zlínský Hamrlík propadl ve středním pásmu, nastartoval Beránek na pravé straně Klepiše, ale Altrichter pádem pod nohy slávistickému křídlu šanci sebral. Pod levým chráničem ukryl i Supovu dorážku, další možnost propásl Balaštík v závěru první části hry.

Do druhého dějství vtrhli slávisté mnohem iniciativněji, na zlínského brankáře vypálili dvanáct střel, zatímco soupeř jen sedm. Oba gólmani však na ledě kralovali. Mokrejšovu střelu zlikvidoval Franěk vyrážečkou, nenachytali ho ani z úhlu Blaťák a při dorážce Balaštík. Altrichter se musel více ohánět, avšak i on včas srazil betony proti Kadlecově příklepu, Krátoškovu střelu stáhl do lapačky a vytěsnil i Hruškův pokus poté, co slávistický kanonýr přečíslil spolu s Antošem jediného zlínského beka.

První gól v Sazka Areně vstřelil nejstarší hráč na ledě Rostislav Vlach. Zlínský zadák Zubíček jen nahodil puk na slávistickou branku a jedenačtyřicetiletý centr jej tečoval za Fraňkova záda. Domácími však vedoucí úspěch soupeře neotřásl. Hruškovu zadovku vyrazil Altrichter jen před najíždějícího Beránka a kapitán Slavie namířil do odkryté branky. Hamrlíkův obranný skluz už přišel pozdě.

Zlínský zadák si však všechno vynahradil. Při Kuntošově vyloučení si vyměnil přihrávku s Balaštíkem, obelstil Dlouhého a překonal Fraňka. Slavii už k vyrovnání a prodloužení nepomohla ani zhruba dvacet sekund trvající power play.

Hlasy trenérů po utkání:

Jiří Kalous (Slavia Praha): "Bylo to vyrovnané, úporné utkání. Zlín přijel s taktikou zabezpečené obrany, z níž vyrážel do rychlých protiútoků, naopak my jsme se jen těžko probíjeli do předbrankového prostoru. Také v koncovce nám chybělo více důrazu. Velké kluziště nám zase tak velké problémy nedělalo, stejné rozměry mají třeba na Spartě. Zázemí tu máme perfektní."

Jaroslav Stuchlík (Zlín): "Oba týmy se chtěly především vyvarovat chyb, proto se hrálo oboustranně tak opatrně a góly začaly padat až ve třetí třetině. Nechali jsme sice Slavii rychle vyrovnat, ale v závěru se štěstí přiklonilo k nám. Přijeli jsme do Prahy s cílem uhrát jedno utkání, teď pomýšlíme ještě výš. V hale sice bylo větší teplo než obvykle, ale led byl i vzhledem k této skutečnosti poměrně kvalitní."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz