• Tipsport extraliga
  • 8.10.2004 19:00
  • 11. kolo

Slavia před rekordní návštěvou zničila Litvínov

8. října 2004, 20:10

ČTK

Vstup do utkání vyšel domácím a již po 102 vteřinách otevřel skóre Duda. Vzápětí našel Ručinský Reichla, ale tomu zabránil v lepším zakončení Antošův faul. Z početní převahy Chemopetrol nic nevytěžil a potom v rychlém sledu Kůrka neuspěl dvakrát tváří v tvář Fraňkovi.

V 12. minutě usedl na trestnou lavici Vlasák, přesto se mohl na dálku radovat své svými novými kolegy z útoku. Po Stümpelově akci získal puk Pálffy a po efektní otočce a přesné střele poslal v oslabení Slavii dvoubrankového náskoku.

Obě strany poté přečkaly oslabení, ale v 26. minutě už Jarina neměl šanci. Duda oklamal za brankou soupeře a nabídl puk před branku najíždějícímu obránci Kloučkovi. Posila z Atlanty se radovala z vůbec první extraligové branky v kariéře.˝

Slavia byla při chuti a litvínovský gólman musel dokazovat své kvality při sólech Vašíčka a Hrušky. Na druhé straně mířil Reichel vysoko a Litvínov nic nevytěžil ani z mírné převahy v závěru druhé části.

Severočeši se snažili ještě v úvodu závěrečné třetiny zkorigovat stav, ale Franěk byl proti a vyznamenal se především po Kubinčákově střele. Chemopetrol však při následném Martincově vyloučení slávistického gólmana ani pořádně neohrozil a Pražané ožili. V 49. minutě dorazili Vašíčkovu přihrávku Antoš a definitivně potvrdil vítězství.

Litvínov však slávistickému brankáři radost z prvního čistého konta v sezoně pokazil; v početní převaze se trefil Havel. Poslední slovo však měli slávisté. Hruška, Kopecký a Žabka ještě dovršili debakl hostů. A to ještě Jarina dvakrát úspěšně zasáhl před osamoceným Pálffym.

Ohlasy trenérů po utkání:

Ondřej Weissmann (Slavia): "Rozhodla první třetina, kdy jsme se dostali do vedení a Petr Franěk nás podržel při dvou samostatných nájezdech. Hosté měli nějaké šance, ale my jsme zápas kontrolovali. Divácká kulisa byla nádherná, jsme rádi, že i hokejově zápas vyšel."

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Po třetím gólu Slavie bylo rozhodnuto a domácí už si vítězství nenechali vzít. I když ze začátku jsme se cítili trošku ukřivdění, protože první dvě branky padly po faulech. Naší šancí bylo na začátku třetí třetiny vstřelit kontaktní gól na 1:3, ale Slavia byla lepší. Domácí lépe bruslili a zaslouženě vyhráli. Před takovou atmosférou se hraje dobře, ale my jsme asi ze začátku spíše koukali po lidech a po hale."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz