• Tipsport extraliga
  • 27.2.2005 17:30
  • 51. kolo

Liberečtí Nedorost s Fischerem uťali naděje Plzně na play off

27. února 2005, 20:34

ČTK

Liberec měl hned v úvodu výhodu přesilové hry při Dudově vyloučení, ale větší šanci si nevypracoval. V první desetiminutovce se hrál rychlý hokej bez možností na obou stranách. Za hosty se dostal do dobré střelecké pozice obránce Tnka, jenže Jiruš obětavě skočil puku do cesty. V 11. minutě po rychlé akci vystřelil z pravé strany Kotalík, Pejchar jeho střelu jen vyrazil a nekrytý Nedorost otevřel skóre.

Hosté mohli vyrovnat ve 12. minutě, ale Kudrnův unikl zlikvidoval lapačkou Hnilička. Liberecký gólman se pak vyznamenal i v plzeňské přesilovce při Andrašovského možnosti. Domácí byli v početní převaze úspěšnější a při Matějovského pobytu na trestné lavici se trefil od modré čáry přesně Fischer.

Hned v úvodu druhé části zkompletoval Nedorost hattrick. Po 26 vteřinách hry si jeho nahození zpoza branky srazil bruslí do vlastní branky Trnka a těsně po skončení přesilovky v 23. minutě tečoval Vrbatův pokus. Nedorost těsně předtím mířil po Vrbatově ideální přihrávce jen těsně vedle.

Plzeň se nechtěla vzdát a přesilovku pěti proti třem využil bleskově Andrašovský. Další minuty ovládly emoce a po potyčce před plzeňskou brankou sudí Minář se Smetákem rozdali tresty tak, že Plzeň hrála v početní převaze. Kudrnovu možnost však Hnilička zlikvidoval. Navíc v polovině utkání si najel přímo s trestné lavice na Čermákovu přihrávku Fischer a svůj unik zakončil pátým gólem Liberce. Pejchar potom přenechal své místo v brance Ježovi.

Podráždění Zapadočeši další minuty neunesli. Paroulek v 37. minutě po faulu ještě vrazil do sudího Smetáka a musel předčasně pod sprchy. Plzeň pak hrála dlouho v oslabení a k sedmi minutám oslabení ještě Duda zbytečným zákrokem v závěru druhé části poslal svůj tým na čas do tří. Když se síly na ledě vyrovnaly, zkorigoval stav v 47. minutě po chybě domácích kapitán Lasselsbergeru Pospíšil. Necelých pět minut před koncem přidal ještě třetí gól hostů Trnka, ale skóre uzavřel vzápětí liberecký Vrbata.

Hlasy trenérů po utkání:

Josef Paleček (Liberec): "Měl jsme z dnešního utkání trošku obavy, protože jsme přijel ze sobotního duelu ve Vítkovicích až ve dvě v noci. Zvolili jsme před zápasem volnější režim a vyplatilo se to. Hráči začali s chutí a bylo vidět, že chceme vyhrát. Uklidnili nás rychlé góly a pak jsme si bez problému vítězství pohlídali."

Ivan Vlček (Plzeň): "Nezačali jsme špatně, měli jsme si sólové nájezdy, ale neproměnili jsme je. Liberec své šance využil. Mrzí mě jen, že jsme nepředvedli větší nasazení a vůli se poprat o play off. Na osmičku se tlačilo více týmu, my jsme bohužel letos neuspěli."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz