• Česká pojišťovna play off
  • 8.3.2005 17:00
  • Čtvrtfinále
  • stav série 2:1

Ke druhé výhře nad Spartou dovedl hokejisty Vítkovic Kubina

8. března 2005, 19:58

ČTK

Bez distancovaného forvarda Varadi spustily Vítkovice ostrý počáteční nápor a modrobílá lavina přitiskla Pražany do jejich obranného pásma. Domácí doménou byla lehkost, s níž vyhrávali prakticky každý osobní souboj. Vítkovičtí byli u každého puku dříve a Sparta mohla za bezbrankový stav blahořečit gólmana Břízu, který hlavně v úvodní desetiminutovce do své lapačky stáhl řadu jedovatých střel.

Náročnému testu ho Ostravané vystavili už ve druhé minutě. Hosté nestihli dostřídat a Burgerova formace vysílenou pětici protivníků sice náležitě zamotala, leč Padělek i Turek ve svých šancích pohořeli na Břízovi. Protřelý gólman podržel své barvy i ve dvou oslabeních. Domácí v nich intenzivně pálili ze všech pozic, ovšem spoluhráči Břízovi vyčistili výhled pro pohotové reflexy.

Sparta navštěvovala své útočné pásmo po kloudných akcích jen sporadicky. Vítkovice měly dále tlak, ale v důležitých chvílích je zrazovala koncovka. Štěstí se na Vůjtkův tým usmálo až ve 28. minutě. Výhodu dvou mužů v poli, která se natáhla na 108 sekund, ukončil Štefanka, jenž do sítě po odrazu od zadního mantinelu vrátil nepřesný Kubinův projektil.

Pražany z nesnází dostala soupeřova nedisciplinovanost. Převahu Vítkovic uťaly tři fauly v řadě. Soupeř se po dlouhé době nastěhoval před Pince, ale ten svou neprůstřelnost hájil i se štestím, když Eiseltovi s Hlaváčem nevyšlo zakončení. Až poslední z přesilovek proměnila Sparta ve vyrovnání - do Výborného rány se vložil Nedvěd a jeho teč zapadla s pomocí horní tyčky za brankovou čáru. Zbytečný faul Malíka, který se předtím v přerušené hře nesmyslně ohnal po protihráči, domácí přišel hodně draho.

Pak už vsadily oba celky na opatrnost. Zápletku vyrovnaného klání tak znovu řešily přesilové situace. Deset minut před zahákoval Tomáška nedovoleně Melichar a na trestné lavici vydržel jen pět sekund - Kubinův švih od modré čáry nebyl nijak razantní, ale skončil přesně v levém dolním rohu Břízovy klece.

Sparta vrhla zbytky sil do snahy vynutit si prodloužení. A nechybělo mnoho, aby si nastavený čas vynutila. Ale Ton s Oleszem neměli v úplném závěru ve vyložených brankových pozicích potřebnou dávku štěstí a deset sekund před koncem zpečetil výsledek trefou do prázdné branky Šimíček.

Ohlasy trenérů po utkání:

Miloš Holaň (Vítkovice): "Zápas jsme získali enormním nasazením a velkou vůli po vítězství. První třetina možná ještě nebyla tak atraktivní, ale to bylo způsobeno i hrou Sparty, která byla hodně stažená. Pak jsme byli lepší a myslím, že i zaslouženě jsme zápas dovedli do vítězného konce. I dnes jsme měli výpadky a opláceli fauly. Vymstilo se nám to u jediné obdržené branky. Všichni hráči zaslouží velkou pochvalu, podali jsme kolektivní výkon podpořený výborným Pincem v brance."

Leo Gudas (Sparta): "Můžeme litovat spousty neproměněných šancí, které jsme si vytvořili hlavně v přesilovkách, ale zvratu jsme se nedočkali. Vítkovice měly hodně střel od modré čáry a jedna bohužel prošla až do sítě. Pak jsme už sáhli ke hře bez brankáře, ale ani to nám úspěch nepřineslo. Hráče jinak musím pochválit za to, co na ledě předvedli. Až na ty neproměněné šance."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz