• Česká pojišťovna play off
  • 14.3.2005 17:00
  • Čtvrtfinále
  • stav série 2:4
3 : 4
konec po prodloužení 1:2, 1:0, 1:1 - 0:1

Postup pro Zlín vystřelil Veselý

14. března 2005, 22:56

ČTK

Domácí vstoupili do zápasu velice ofenzivně a hned po několika vteřinách mířil těsně vedle Prorok a Murín nadvakrát řešil i Brandovu možnost. Z protiútoku však ujeli Zlínští a Erat v 48. vteřině utkání otevřel skóre. Hráči Hamé měli navíc vzápětí přes minutu výhodu přesilové hry pět na tři, ale přesto se dostal do šance Branda, jehož musel zastavit faulem Barinka. Otřesený Branda již v první části nenastoupil a nahradil ho Heinisch.

Vzápětí hráli domácí přes půl minuty ve výhodě dvou mužů v poli, kterou sice nezužitkovali, ale v 7. minutě uvolnil Čaloun na levé straně Proroka, který vyrovnal. Hned za 31 sekund ale Gombárovi unikl za litvínovskou brankou Čajánek, vybruslil před Jarinu a přesně vystřelil. Dvě šance na vyrovnání měl Hübl, nejdříve při hře čtyř proti čtyřem a pak i v početní převaze. Na druhé straně trefil v 16. minutě Čajánek tyč.

V úvodu druhé části se hra uklidnila a ubylo vyloučení. Litvínov se snažil srovnat krok, ale mohl být rád, že v 28. minutě neinkasoval. Po návratu z trestné lavice ujel Nosek, položil si Jarinu, ale pak ho trefil jen do betonu. Na druhé straně nevyužil šanci Branda.

Po polovině zápasu opět sudí Rejthar se Šindlerem rozdávali tresty a v oslabení nebezpečně pálil litvínovský bek Ťupa. Zlín mohl v další početní převaze zvýšit, jenže Veselého teč skončila nad Jarinovou brankou a Balaštík mířil rovněž vedle. V 39. minutě naskočil zpátky na led potrestaný Skuhrovec a nájezd dvou na jednoho vyřešil lépe než předtím Nosek. Litvínovský bek zvolil tvrdou střelu a vymetl růžek Murínovy branky.

Na začátku třetí třetiny se ocitl sám před Jarinou Balaštík, ale neuspěl. Severočechy hnal vyprodaný stadion k vedoucímu gólu, ale Balázs ani Branda diváky nevyslyšeli. V 53. minutě naopak prošla za Jarinova záda Veselého střela z otočky tečovaná bruslí beka Škouly a sudí po poradě s videorozhodčím gól uznali.

Domácí dohrávali od 56. minuty bez Skuhrovce, který narazil na mantinel Bonka a inkasoval trest na pět minut a do konce utkání. Svého spoluhráče ale mstil Roman Hamrlík, jenž byl vyloučen na čtyři minuty. Při hře čtyř proti čtyřem nejdříve neproměnil sólo Čajánek, Prorok zase nepřekonal ani ležícího Murína. Potom fauloval Veselý a domácí měli přesilovku, v níž Litvínov vyrovnal. Šlégrova rána od modré čáry se odrazila od Čalounovy nohy do branky a kanonýr Chemopetrolu tak prolomil své střelecké prokletí v sérii.

Ve strhujícím závěru už gól nepadl a muselo se poprvé v letošním play off prodlužovat. V nastaveném čase hrály oba celky opatrněji, ale v páté minutě byl vyloučen Balázs za to, že sevřel puk a vyhodil ho z obrané třetiny. Přesilovku využil Veselý a mistr slavil postup, zatímco Litvínovští jeli spílat rozhodčím.

Ohlasy trenérů po utkání:

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Naši hráči odvedli v sérii vynikající výkon. Chtěl bych jim poděkovat za to, co při naší marodce dokázali. Ze šesti zápasů jsme odehráli čtyři rovnocenné. Museli jsme hrát ještě proti jiným lidem, co jsou na ledě, ale tak už to u nás v hokeji chodí. Musím hráčům jen poděkovat, že jsme v patnácti nebo šestnácti lidech pronikli do play off a hráli jsme tam dobře."

Jaroslav Stuchlík (Zlín): "Jsme velice rádi, že pro nás série skončila. Byla velice těžká a poměr 4:2 na zápasy klame. Klidně se mohlo hrát ještě sedmé utkání, naštěstí jsme to dneska rozhodli. Měli jsme dost šancí, abychom se vyhnuli prodloužení. Měli jsme dva samostatné nájezdy, které jsme neproměnili. Ještě v první třetině za stavu 2:1 pro nás trefil Petr Čajánek tyč. Pro diváky se to možná zatraktivnilo, pro nás to bylo na infarkt, ale se šťastným koncem."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz