• Česká pojišťovna play off
  • 13.3.2006 17:00
  • Čtvrtfinále
  • stav série 0:2

Českobudějovičtí i podruhé vyloupili libereckou arénu

13. března 2006, 19:10

ČTK

Reprezentační gólman, který se v úvodu minulého zápasu zranil, se sice krátce objevil na rozbruslení, ale nakonec na střídačce chyběl. Branku hájil Falta, kterému kryl záda Stejskal.

Budějovičtí i díky nečekané předešlé výhře nastoupili bez stresu z možné porážky a v úvodu byli aktivnější. S první přesilovkou domácích se ale obraz hry pozměnil. Liberec mohl posunout do vedení Krstev, ale netrefil odkrytou branku. Na zkušeného Turka pak nevyzrál Čermák v osmé minutě.

Obdobně dopadli i Vaic, který se řítil na Turka, a Procházka, jenž se osamocený zjevil před brankovištěm. Ani jedna z velkých libereckých šancí brankou neskončila. Skóre se neměnilo ani při řadě přesilových her, které oba celky měly. Falta i Turek byli pozorní. Jako první kapituloval hostující brankář, kterého překonal po rychlém protiútoku Podkonický. Jihočeši vehementně reklamovali zákrok Šachla na Kutláka, který předcházel přečíslení Tygrů.

Domácí poté, co dostali do vedení, ožili a tlačili se před Turka. Rataj ani Procházka však neuspěli a Liberec toho později litoval. Na trestnou putoval Holub a Kutlák tvrdou střelou od modré vyrovnal. Pak přišlo 23 sekund, na které by Falta nejraději zapomněl. Nejprve jej překvapil vyjetím zpoza branky Hřebejk, který posunul hosty do vedení. Krátce nato skončila za libereckým gólmanem i Posmykova střela ze středního pásma a českobudějovičtí hráči se přiblížili ke druhé výhře.

Vítězi základní části se nedala upřít snaha, hosté ale bránili pozorně. Navíc se v případě tísně nerozpakovali a bez váhání vyhazovali puky na zakázané uvolnění. Když už se dostali do šance, jako Krstev ve 48. minutě, narazili na pozorného Turka. Když nevstřelili gól ani při dvouminutovém ostřelování během Posmykova vyloučení, přišel trest. Gřegořkovu tvrdou ránu od modré Falta pouze vyrazil před sebe a osamocený Brabenec puk bez problémů posunul za brankovou čáru.

Ohlasy trenérů po utkání:

Josef Paleček (Liberec): "Nezvládli jsme roli favorita na vlastním hřišti. Budějovice nás nepřekvapily, hrály ze zabezpečené obrany, těžko jsme přecházeli přes střední pásmo, a když se nám to podařilo, narazili jsme na výborného Romana Turka. Dali jsme jen dva góly a s tím se nedá uspět. V Budějovicích se situace otočí. Domácí se budou muset více tlačit do útoku a věřím, že nám to bude vyhovovat. Faltu z naší prohry neviníme. Dostal sice nešťastný třetí gól, ale kvůli němu neprohráváme."

Milan Kupka (České Budějovice): "Bylo vidět, že domácí chtějí odčinit včerejší porážku. Od začátku hráli aktivně, tlačili se do útoku, ale Roman (Turek) vše pochytal. Druhým zlomovým momentem bylo, že se nám podařilo poměrně rychle vyrovnat na 1:1 a poté dát dva rychlé góly. Přestože vedeme 2:0, série pokračuje a vše je nadále otevřené."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz