• Česká pojišťovna play off
  • 14.4.2006 17:00
  • Finále
  • stav série 3:1

Sparta opět otočila finále proti Slavii a je krok od titulu

14. dubna 2006, 18:00

ČTK

Sparťané začali druhý domácí duel aktivněji než před čtyřiadvaceti hodinami, stejně jako v předešlých vzájemných zápasech ale inkasovali jako první. V sedmé minutě překonal Břízu po rychlém protiútoku Prorok. Gólové akci však zřejmě předcházel ofsajd, který rozhodčí nepostřehli.

Domácí mohli vyrovnat v přesilové hře, stejně jako v předchozích případech však měli problém se zakládáním útoku a zavezením puku do útočného pásma. Blízko k vyrovnání měl po Fraňkově zaváhání Kratěna, slávistický brankář ale včas stihl vše napravit.

A tak místo vyrovnání skóre přišel druhý úspěch hostí, o který se opět postaral důrazný Prorok. Po dvanácti minutách tak Sparta prohrávala 0:2. Třetí branku mohl navíc v závěru první třetiny přidal Vondrka. Kouč domácích Výborný poté stejně jako v minulém duelu rozdělil elitní dvojici Marek, Ton do dvou útoků a doufal, že to pomůže jeho týmu oživit ofenzivu. Moc se to ale nepovedlo.

Na ledě se sice začalo více jiskřit a na trestné lavici téměř stále někdo seděl; Dudu rozhodčí vyloučili dokonce třikrát v rozmezí sedmi minut. Ani jeden tým však početní výhody využít nedokázal, i když Slavia hrála osmnáct vteřin v pěti proti třem. Franěk i Bříza byli pozorní. Nejblíže ke snížení měli Marek s Kašpaříkem, kteří však přečíslení dva na jednoho nezakončili ideálně. Obdobně si po Stehlíkově chybě vedl osamocený Bednář i Netík na druhé straně. To již Sparta hrála bez obránce Pilaře, jenž odešel v 33. minutě do kabin pro celkovou slabost.

Sparta ničí svého finálového soupeře výhradně ve třetích třetinách a ani dnes tomu nebylo jinak. Již po patnácti vteřinách snížil Hlinka, když potrestal Tomicovu chybu v rozehrávce. O necelé tři minuty později bylo vyrovnáno. Výborný opět složil dohromady dvojici Marek, Ton a nejlepší střelec základní části se mu za to odvděčil druhým gólem domácích. Slávistický kouč Růžička si pak vzal oddechový čas.

Oba týmy se poté věnovaly hlavně útočení a zaplněná hala tak sledovala pohledný hokej. K radosti většiny fanoušků se červené světlo rozsvítilo opět za Fraňkem, kterého v 53. minutě prostřelil Sivek a přiblížil Spartu k třetí výhře v sérii. Tu sparťané uhájili i při power play soupeře trvající 94 vteřin.

Ohlasy trenérů po utkání:

Marian Jelínek (Sparta Praha): "Dnes to nebyl Velký pátek jen v kalendáři, ale byl to i velký hokejový pátek. Alespoň pro Spartu, protože proti otočit zápas ze stavu 0:2 proti týmu jako je Slavia, to zasluhuje velký kompliment. Samozřejmě jsme na mančaft pyšní, protože vstal poněkolikáté z mrtvých, jak se říká. Co dnes předvedli všichni hráči od Petra (Břízy) v brance až po posledního hráče ve čtvrté pětce, tak bylo pro nás hokejová fantazie. Na druhé straně bez štěstí to nejde a to se přiklonilo k nám. Okamžitě jsme zavřeli dveře, aby nám neuteklo, takže doufáme, že u nás zůstane."

Ondřej Weissmann (Slavia Praha): "Soupeř dnes vyhrál zaslouženě. K utkání mohu pouze říci, že se scénář stále opakuje dokola. Odehráli jsme dobré dvě třetiny, pak jsme udělali zbytečnou hrubou chybu, kterou dokáže Sparta zužitkovat a v podstatě otočí utkání. Asi to není náhoda. Jestli to takhle Sparta hraje, tak to hraje velice dobře. Bohužel takové hrubé chyby si nemůžeme dovolit. Na dnešek ale musíme rychle zapomenout. Hraje se na čtyři vítězství a my budeme ještě bojovat."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz